Metal Build 討論區(145)

1001 回覆
1 Like 9 Dislike
你想要咩版本先?魂限初版/DB/初版三紅/再販三紅?
聽講以前的確是炒到飛起
我想最初果個版本,即係原色版。係未好耐搵返?
原色二手應該唔貴,始終太舊了,有時都見到人放
全新未開就好少見
請教下,如果真係無計要買二手,有冇咩大路野要留意
小心盜版魚目混珠,我記得00r有mc版
我都怕中左MC版,之前都係買有啡盒既。
如果去現時點啲鋪頭買係未好啲?貴少少 起碼唔會假野?
如果係,有冇得開盒睇下隻模型
全新未開->已開只check, 姐係一開封就減200, 你估下佢地肯唔肯畀你開完check左先畀錢?
想搭單問下designer blue version要幾錢左右
睇圖覺得正過三紅
有啲鋪賣二手的可以check下先,全新未開當然就無得check
不過香港賣二手都唔洗拎牌,你唔可以假設間鋪頭有足夠能力確保盒野所有件都是正版,最好都是上網搵下對比圖,買之前驗清楚。就算鋪頭買二手,你之後發現有問題人地都唔會理你
全新預返2千中掛,不過比較建議買二手,呢隻qc麻麻,二手可以慢慢check
其實呢隻如果唔執著的話,買隻一手魂展版都係2200左右
起碼都叫有保障D
始終有出過MC版的,你未必會知隻二手係一手定二手
其次
純粹個人主觀同偏見咁講
有實體鋪我都未必能100%信任
係未 最新果隻 極罕藍色限定?

其實我都好驚中MC, 我對上買一隻差嚟就買左MC,好彩個賣家好人話我知。
我都係果次先知,原來有咁既大陸廠
應該是呢隻designer blue ver., 實物幾正
特別是佢有做迷彩塗裝

如果我講果隻 會係咩價位左右
呢隻藍應該要二千六左右
我講嗰隻係三紅

Mc 唔係隻隻都有出
但有出就要小心
唔該晒,我搵下有冇岩先
三紅00r都有mc, 好似跟埋xn裝備
本體睇marking應該容易分到新的正版三紅和mc,mc跟舊三紅用7劍00 marking
應該都有
所以我建議佢買一手三紅或新藍
好過收二手原色
都是,而且有新買新
我下個月中去東京,依家估足功課,去秋葉原同中野尋寶先
其實睇mercari日本二手價同香港差唔多
有平都俾人掃哂
果度應該無假貨?諗住去望左先,如果無,再返黎香港慢慢搵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞