[動漫鋼琴]有冇手足今晚睇Animenz?

17 回覆
10 Like 0 Dislike
屌Animenz同HKDP好正
幾正既,不過animenz一快就有少少lur住彈D音,同HKDP夾唔係幾對到
其實啲琴聲都俾啲strings覆蓋左
好正!最尾encore估唔到大家聽到unravel會歡呼
如你有彈開佢嘅譜
就知道佢係以自己嘅鋼琴譜
之後先用樂團加上去
所以用full orch會好嘈

同埋唔好咁樣講
佢全程都係鋤錯個鋼琴
當然要喺orch偷時間休息……
成個團裏面最唔齊㗎就係打鼓
你有留意佢開始的話,佢係望指揮不停落重拍
佢彈鬼滅係俾鼓趕拍
畀完速更加快……
鼓同brass通常都累死人的

佢咁樣辛苦過彈concerto

旅行櫃面嗰陣時超級快
個果真係累死佢
樂團好嘢…
竟然齊腳
好奇點解可以做到…
啲樂手都唔係流嘅
編曲一向都係以鼓同brass為主導
佢哋拉得都好和諧
抵喇買咗三千蚊請人嚟睇
估唔到香港都咁多人聽開佢
聽到unravel都有D起雞皮
好過聽(睇)pxxpxxxx
啱啱聽到鼓手有快咗同慢咗,跟住見到有個團友拍鼓手個背脊feel到出事
最尾encore medley先彈啲正嘢
唔識音樂都聽得出殘響散歌衝好快
但Heaven’s feel Medley 同 Akuma no Ko 好正
最後夾HKDP嗰首我冇睇過套野
但覺得係4首合奏中個平衡最好
巨人好震撼但真係聽唔到琴
有時連啲笛都聽唔琴 明明睇住佢地吹緊
同埋聽到有四月是你的謊言嘅OP同EP真係好
公道講句,得假encore佢彈得最好
其實是咪應該po動漫台
應該兩樣都係,percussion個堆好似high得濟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞