德國宣布向烏克蘭提供15部豹2坦克

75 回覆
54 Like 2 Dislike
即係古代騎兵咁
騎兵都好可能射幾箭就死
但點都要用佢既機動性黎衝鋒
最慘真金白銀拎完坦克都會被人屌

但德國啲軟弱本身真係爭唔落
因為戰局會變,俄佬出無可出連皇牌T90都攞嚟用,點都有啲戰車壓下先夠駛。
打到幾時先宛
可能問埋印度同中國借T-90S同96式黎打
好似係荷蘭想捐,應該唔係f16-V
But the M1 Abrams are seen as unsuitable for Ukraine as they are driven by gas turbine engines with high fuel consumption that would create a challenge for Ukraine to keep them supplied even though they run can also run on diesel.

https://www.reuters.com/world/europe/why-has-ukraine-sought-leopard-2-battle-tanks-2023-01-25/
英國Challenger 2已經準備落場
法國都話可以派Leclerc

都算係二戰後最大規模嘅坦克大戰
其實俾多d 裝左重形反坦克導彈
步戰 同 專門反坦克導彈車

去不對稱戰爭打俄佬批t90m 陣地
可能重好d

駻馬車加長釘
可能係最好組合
蛾螺屍火炮亂炸之下簿皮車根本係送頭
係時候揾中國96B同99幫手
咁主戰坦克
係bm21,152,128留彈炮
高爆彈,精確彈炮擊下
其實損耗率同步戰差唔多
睇下挑戰者2個裝甲先啦
最起碼乘員可以有命離開部車

更何況其實有片T-72中咗反坦克導彈/火箭,都仲可以繼續作戰
德國佬自己都係得200。300架坦克
妥善率仲要麻麻地
美帝:清左舊貨又可以開機造新既,又可以賣返比盟國補充去左烏克蘭既庫存,肥仔啦
天啓坦克兩炮打唔打得爆?
呢架好撚硬俄佬再次上演用t34打德國動物
豹二,令俄佬諗起元首啲虎式豹式象式
Ea又可以發死人財,出battlefield
二百零三百部對中等size國家黎講差不多喇
唔係個個國家都大到中美俄印咁要過千部既

妥善率呢樣就無得賴
成個歐洲都和平得太耐
呢幾年仲要俾個臭閪八婆攪到國防部烏煙瘴氣
其實老美點補給
航母>然後?
大大個波蘭係烏克蘭隔離
唔係你以為以前d軍備點送入烏克蘭
派F16仲實際啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞