[劇毒][多圖][長文] 2022 Galgame 回顧

37 回覆
20 Like 0 Dislike
人望高處,睇事務所力推就知上岸係遲早的事
佢走左的話,我以後做返裏界單推人算,唔洗再受傷害
gchi
通常配到上咗岸嗰啲我就好少會再留意
廢是搞到成日想呻佢幾時先再肯配gal
不過近排又有啲舊面孔(例如夏野同靜姐嗰啲)潛咗勁耐又突然上水配返一隻半隻咁啲有驚喜
希望唔係曇花一現
真,華哥上左岸我冇特登追佢配的動畫,但以前都會專登玩佢配的gal
冇人玩光翼戦姫エクスティア?
爆SEED玩フタマタ恋愛
呢隻好玩,連2隻FD都出左漢化
呢款喺近年asa 嚟講有啲異類 多咗胃痛 少咗搞笑 可能前作太痴線 所以唔係好識點講 可能我對asa 嘅期望係搞笑 而asa 嘅主旨係人際關係 所以整體嚟講都叫做冇離題
BTW フタマタ就應該要有ハーレムEND
我覺得asa轉型係好,hook吸收左smee 同asa的優點愈做愈好,asa行邪道傷痛文學在一眾galgame拔籌而出,避開左同質化競爭,結果每次出新作都有黨爭討論

反而smee定位變左最尷尬,甜又唔得搞笑又唔得,仲有谷山驚嚇垃圾原畫
玩放課後のシンデレラ 就好似玩緊smee
BTW 彼女1/1好唔好玩 聽講好似ok
冇畫,見到谷山的畫已經唔開胃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞