Top up degree一問

62 回覆
1 Like 10 Dislike
咁應該係有牌好過無, 排名乃虛幻
CHING 雖然成年前 但想問你係唔係UCLAN 畢業學生 有野想請教你~ 謝謝
唔緊要, 你有咩想問?
我好似2018讀, 太耐唔記得
我而家讀緊遙距,想問下你易唔易合格
同埋我報果陣都知間學校排名好似好麻麻 ,畢業後有冇覺得學校排名有所影響
同埋你最後有冇去過實地 謝謝
我嗰陣有 RMIT 同 UCLAN 揀
RMIT貴好撚多, 年期又耐
但當然RMIT名氣, 排名都好好多

實地就無去過啦, 期間有UCLAN嘅鬼佬過嚟上過大約一個月左右嘅堂
可能我成績唔係太差, 都唔係太難合格, 叫做無re-take過
溫書都係做passpaper就夠

睇你想唔想移民啦, 移民澳洲就讀RMIT有SO
如果移民英國嘅話, 我覺得UCLAN都可以
最少我過咗英國都搵到AQS做

識得一個sub-con嘅鬼佬QS做過RICS嘅考牌官
佢同我講 佢見過咁多人, 有牌 唔代表 有工作能力
佢話consultant一堆懶到出汁嘅鬼佬都係有牌
如果你做contractor係唔需要牌嘅, 多數都係consultant需要
感謝ching 詳細回覆,其實我諗住讀多個degree 希望可以對轉行有幫助,唔怕同你講我重要報左LLB其實都幾癲...其他人正路就報London U, 我就揀左呢間, 不過算畢到業再講, 多謝曬你
LLB要英文底子好
識有鬼佬讀完QS再讀LLB, 都係諗住玩建築訴訟嗰啲
我自問年紀大, 都係中途出家做QS, 所以牌就唔諗住考啦
因為無呢個時間同精力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞