愛沙尼亞計劃對俄羅斯封鎖芬蘭灣領海

20 回覆
23 Like 2 Dislike

最新消息!:俄國外交制裁愛沙尼亞踢到大鐵板
愛沙尼亞外交部長表示計劃對俄國全面關閉芬蘭灣、禁止俄國通行!俄國這下爽了,被愛沙尼亞與芬蘭聯手反擊。俄國任何船隻都將無法通行芬蘭灣,對俄國經濟是一大打擊!晚間另一國拉脫維亞也宣布將駐俄外交層級從大使降為代辦。

https://twitter.com/Military_idv_tw/status/1617542714320654338?s=20&t=Xg1bs12qQ9vqCQsvj-fXsg

圖:https://twitter.com/War2022ua
咁堅?!呢鋪係慘過返俄羅斯
可以試吓喺裏海出去
又炒一次.......
加里寧格勒停火車果次已經炒過一次

北極熊:你都幾撚串架喎 打鳩埋你
北歐的反攻 !
俄佬:我係要出丫,你夠薑就打沉我。
支持將 聖彼得堡 炸成粉碎
搵唔到新聞喎
打沉你咪打沉你
驚你有牙咩真係
你夠薑就幫愛沙尼亞實施去軍事化囉
再嘈我核蛋
有足夠軍力支撐咩?擋得民船擋唔到軍艦有咩用?
死台仔又fake人
普京版:
向烏克蘭宣戰
向白俄羅斯宣戰
向拉脫維亞宣戰
向愛沙尼亞宣戰
又炒一次.......
加里寧格勒停火車果次已經炒過一次

愛沙尼亞領海係鎖唔到俄羅斯
有一條狹窄國際海域一直通到去丹麥同德國

係松德海峽有一個位唔係國際海峽
但呢個位牽涉到丹,瑞,德三個國家

愛沙尼亞除非玩軍事手段根本銷唔到俄羅斯
除非佢地擊沉俄羅斯船隻
芬蘭要光復聖彼得堡
係都瑞典
聖彼得堡關芬蘭咩事

維堡就關芬蘭事............
唔驚, 仲有香港領海 對俄羅斯開放
芬蘭同瑞典入唔入北約,都保護緊北約會員國波羅的海三國
同埋,芬蘭都唔想光復Karjala,因為Karjala已經冇晒芬蘭人 Karjala得番俄羅斯人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞