拎住盤菜,經過兩餸飯鋪。

128 回覆
1626 Like 29 Dislike
盤菜根本搵笨7
仲有人食
本來我想買之前食過嘅ritz carlton
點知喺Whatapp group講完話想食盆菜之後屋企人已經走咗去落訂
外賣盤菜堆到山咁高,煲佢淨係底嗰浸熱,上面嗰啲仲係凍,要另外拎去蒸熱再用碟裝
同乜柒部隊窩,壽司,黯然銷魂飯都係下欄嘢扮上菜
以前除咗圍村人,根本冇人會食盆菜
90年代開始有人吹奏盆菜,古物當潮物
山長水遠由市區入新界去食,食完周圍唱幾威威
(嗰陣未有打咭)
之後見有得搵,開始有圍村盆菜團
然後市區食肆又學人整盆菜
整整下變埋過年過節食品
你諗下,咁大兜盆菜,圍村成村人食飯一齊食先有意義
一個三四五人嘅市區家庭,食乜鬼盆菜
又冇技巧,整埋一盆嘅粗菜,鄉下人先食
你死喇今舖,年三十食到年初四
不如喺度整個逃離盆菜地獄集氣區,一齊祈禱初一開年飯唔好食盆菜

此風不可長,say NO to 盆菜由我地呢代做起
假㗎
唔洗自己煮喎
下年繼續
一係你落場煮
啲啡色汁真係好難食
次次都係食魚蛋 雞 鮑魚 同鵝就夠
家陣走緊難呀......仲點樣屠村呀

好似當年 卡達菲走難咁........都被附近既民兵捉住殺死啦
屌出街打個邊爐算鳩數啦
每人兩三舊 食完拍拍囉柚就走得
食乜撚嘢盆菜
已封鎖會員 - 朴彩英宝宝

又用殘體字又亂屌人
食食下所有嘢都變同一種味道
好噁心
新年前瘋狂食盤菜
新年後瘋狂清雜餅
所有餸都最後都同一個味,衰撚過部長鍋
不嬲都唔鍾意食盤菜
冇咩好食又貴
屌你老母盆菜根本就係劣食!我再講多一次,稍為有修養,有文化,稍為有人性,屌你根本就唔撚會食盆菜!食盆菜不如食麥當勞!食家鄉雞!屌你老母盆菜邊道好食啫?根本就係唔好食!你能夠做到唔難食就已經好撚叻架喇盆菜!邊道好食吖?你屌你老母問心吖,你夠膽對住燈火講話你好撚鍾意食盆菜?盆菜好撚好食?如果你夠膽講嘅你就係人渣!你就係仆街!你就過唔撚到新十五!屌你盆菜邊道好食呀由頭到尾?屌你老母擺隻龍蝦落去叫做盆菜呀?冚家鏟!擺嚿漢堡包落去吖出年!垃撚圾!屌你老母根本食盆菜...你話唔係,貪方便,費撚事煮,得。你就唔好同我講話好撚好食,我整呢個盆菜好撚好食,笑撚死人啦!你夠膽講自己啲盆菜好撚好食,講得出嚟嗰個都係冇人性呀,衰撚過共產黨呀!屌你老母!我再講多次,邊有可能盆菜好食呀?!
古代通訊咁落後
人地皇帝走到落黎都未知亡左國
仲以為皇帝臨幸
諗住討好佢搏個一官半職都夠食十世
初一唔係食素
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞