其實今時今日香港樂壇變到咁垃圾,就係聽個班人造成

41 回覆
48 Like 39 Dislike
仲係到自j乜鬼百花齊放 支持埋哂d狗公MC、佛經佬,仲有件唱首生日歌都就黎要除衫先搞得掂既脫星,下刪一萬字,其實你地覺唔覺得自己好噁心?聽完又要諗各種藉口幫偶像解話,好心啦都幾廿歲人
對對對
真係一代不如一代!
講真以前班老屎忽真係幾勁
因為過去幾年 啲所謂香港歌手 話要放棄香港市場
所以啲土炮咪上到位 依啲系話 多多都有
等睇宇宙GEM整頓樂壇

又一蟹不如一蟹論
講經咩10年前都已經講緊同一番說話
每一代老人都睇唔過下一代潮流
聽鄧麗君聽老野都會四大天王似念經
聽開四大天王到Twins個期又話個班垃圾

利申 冇聽
real
賺紅養黃,勁偉大
宇宙GEM 岩岩出道時d歌已經好好聽,又唱得
而家呢班真係好垃圾
而家呢班真係好垃圾
mirror唱得好過eason
Mirror 曲風多啲變化,單春果d 首首歌都差唔多,聽得多都厭
mirror第一次開紅館就吊打單春啦
4大天皇年代已經有人講啦
年年都係咁講
問題唔係歌手度
而係你哋唔接受新事物
無論新舊都有好嘅一面
但係舊一代嘅人只停留喺舊時嘅美好
就算新一代幾好,舊一代人依然對此不屑
然後過多十幾年之後先開始吹奏佢哋嘅美好
個人覺得最垃圾 係樂迷乜都屌一餐

明明K歌就係香港樂壇既核心價值
就屌 無創意無藝術感 淨係一味唱情

明明 偶像派歌手 粉絲推動到樂壇唔少
就屌 樣又無又唔唱得 敗壞樂壇

大家係咪想屌到好似返返去 10年代咁
無晒K歌 無晒偶像派
只有一大班自為好識聽歌歌迷咁
因為太多黃藍吹捧
繼續屌啦 屌到返十年前
又淨返一堆 好似好識唱歌但又唔紅既歌手 d歌又悶 又懶有話題咁
而家呢班真係好垃圾
繼續屌啦 屌到返十年前
又淨返一堆 好似好識唱歌但又紅唔起既歌手 d歌又悶 又懶有話題咁
諗住碌落啲有脫星睇
點知無人po

我po
識唔識唱歌同你接唔接佢嘅歌功係兩回事
就算識唱歌,你睇佢唔順眼嘅都覺得佢唔識唱歌
就算係公認歌神,只要你唔滿意,你都可以話佢係資格
歌迷讚佢唱功掂,黑粉話佢人格差
歌迷讚佢人格好,黑粉話佢樣貌差
歌迷讚佢樣貌好,黑粉話佢唱功差
不停loop落去都冇意思
識唔識唱歌同你接唔接受佢嘅歌功係兩回事
就算識唱歌,你睇佢唔順眼嘅都覺得佢唔識唱歌
就算係公認歌神,只要你唔滿意,你都可以話佢冇資格
歌迷讚佢唱功掂,黑粉話佢人格差
歌迷讚佢人格好,黑粉話佢樣貌差
歌迷讚佢樣貌好,黑粉話佢唱功差
不停loop落去都冇意思
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞