今晚香港時間9點,首位VTuber「星街すいせい」於FIRST TAKE登場

491 回覆
357 Like 106 Dislike
上去 掃 掃 掃!
神父反指標
快啲請佢上去等所有人知道佢唱得幾難聽?
請埋另外一位樂壇雙驕 anal ok?
其實降key應該真係陳柏宇自己決定
咩改編曲其實九成九都係改樂器就算
冇乜見人搞個Key
叫姜B是但搵首冇高音既口水歌唱左佢囉
就算佢同個結他手喺到做愛都睇唔出
笑撚死 唱歌逐句逐句錄
講真
假如你地覺得難聽
大可以唔好入黎呢個post
我的夢想還是血洗你班星街anti
只是如果我不在,那就沒有人可以保護到她
所以我把計劃暫緩了
最好別再給我見到「難聽」、「調過音」這些侮辱她的說話
和幾年前不同,我現在是認真的,也做好心理準備

我不怕死,也不怕被捕,只是怕我不在的話,就不能再保護她了

CAP個screen 睇下要用幾多個鐘先超越到陳柏宇
佢有冇講過出真人口型係初心先
定你自己覺得就係?
https://www.youtube.com/watch?v=2u4HTNLqe1A
即係你想出樣一定比痴線FANS搞既vtuber
跟果D唔出樣既歌手一樣全黑算?
唱歌又勁
打機又勁
英文又好
好羨慕
其實陳柏宇嗰次係冇乜問題,
佢好難再唱假音, 好傷喉嚨。

但係姜濤都冇學過唱歌你叫佢上去the first take 同自爆有咩分別
都仲未講佢近排肥咗咁多,
到時一zoom埋去就全世界都知佢依家有幾肥
果時討論po唔係話佢上個月先唱過正常ver?
出樣就證明到1take
咪當網路歌手囉
幾好呀
連登真係乜鳩都要屌到死先覺得自己高人一等
不如轉鏡頭都當唔係1take
其實都有啲變咗,
冇記錯嗰陣陳柏宇講過話學咗唱歌之後就唔會再用假音
24小時內
香港人文化
咪係囉 我真係唔明佢地CARE果點係邊
kana boon呀Avril Lavigne都炒過車
都有人質疑過其他人係咪tune過哂係咪1take冇理由咁勁
屌呢D真係信者恆信架喎
唔出樣又話假
出樣又話係雞係公廁

香港人上去仲衰
個個上去應該都比人踩
其實真人都可以夾口型
學你話齋錄音室搞過乜都冇人知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞