淘寶開心share : 熱水爐水壓不穩,梗係去淘寶買加壓泵

116 回覆
130 Like 11 Dislike
其實鄰居用呢啲淘寶貨
如果爆炸炸埋我間屋
有冇得索償
亦有可能係用左好似宜家花灑頭呢類過份節水既頭
都係會打唔著個爐
水壓低到會熄火嘅話
裝加壓泵都好正常嘅,你出面搵人做都係買件淘寶貨比你
只係佢裝出面無收埋佢唔好睇啫
唔一定。頂樓同對落幾層水壓真係低到連低水壓煤氣爐都推唔郁。
24VDC 火牛裝遠D 應該電唔死
咁呢個case又無淘熱水爐 冷氣機嗰啲咁誇張嘅
嗰泵仔行24V DC,功率唔係大同啲魚缸泵無乜分別
係驚佢條喉駁得衰,同埋嗰泵仔裝得唔夠好,出咗街漏水/爆喉無人知,浸咗間屋啫
如果係兩粒旋轉制果款煤氣爐
你唔可以用低過6.5-7公升流量既花灑頭,否則打唔著個爐,就算打得爐,D水都會一係好熱,一係熄火。

其實平靚正既花灑頭去日本城買就OK,千祈千祈唔撚好去宜家買佢任何花灑頭
個隻泵仔應該都唔夠力谷爆條網喉嘅
本身都低水壓應該無爆喉風險
說謊彈高

2 年前
封鎖原因:5毛

佢咪淘寶囉
唔一定嫁,以前租過個高層單位,個時個爐都係時著時唔著,著既時候如果將水轉向凍水就個爐就會熄左,個時試過用唔同牌子既慳水花灑都無分別。後尾搵師傅上來睇,佢都話基本上舊小小既樓高層係唔夠水壓,用咩花灑頭同點換爐都一様,基本上新搬入個批一定裝修時會裝埋加壓器,咁就解決到。
後尾真係加左個加壓器就解決左,但係一入屋就連個加壓器而唔係條喉臨入熱水爐先加

不過你要司法途徑追
最好自己有份家居保險,有乜事保險公司賠左俾你先,佢再追涉事業主

提外話,一般家居保一年都係幾百,有一份起手安全d
計時炸彈
壓水式反應堆冇出過事喎......
唔係通常裝係入屋個位一次過加壓晒成屋嘅咩
裝係爐前得部爐用到
大陸電器得兩插 冇地線,係咪啲電器有做防漏電?

日本 美國 都係兩插,好似啲洗衣機咁 會自己出面搭條地線
樓上樓下真係多謝你
之前屋企個熱水爐好易熄
所有水龍頭d水柱都好細
後尾直接搵人黎換過屋企d水管同熱水爐
有搭埋棚
換完d水壓勁到
駁唔到
裝個RCD
C4黎既
冇批準既話係犯法
我用咗3年 仲在生
第三年就爆炸
公屋單位真係計時炸彈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞