TVB過街老鼠 : Pinky推銷貴價大陸反智門鎖 (2)

536 回覆
78 Like 227 Dislike
繼續討論
多謝巴打報料此人為垃圾大台TVB實習妓者棄將

仲要個樣都幾大進化

原文

TLDR
港女罪行

1 推介家居保安科技 而完全唔提中資背景

2 產品功能成疑 主持照廠商份稿照樣讀 完全唔用腦
(所謂智能門鎖 開鎖方式多達9個 而且花費時間極多 又唔係特別方便 仲柒撚過裝鐵閘)

3 不止一次熱情推介強國科技產品

4 影片質素惡劣 照稿讀 而內容毫無邏輯 (以下用Studio Tour為例分析)

5 大量打手留言作長文吹奏 內容重重覆覆 口徑一致過小粉紅

正文

呢條港女一把年紀仲叫Pinky
係香港某劣質Techtube 出身嘅吹氣讀稿機
基本上就係對科技一無所知嘅港女
大腦掛機係度做抖陰式讀稿 完全唔知自己講緊咩

佢原本負責每週科技新聞 算係一個業餘主播 宜家單飛
但係港女就係咁撚不知所謂不學無術 唔做功課 一味靠搵人寫稿
唔校對唔查證 錯都照樣9up

呢條港女 出盡奶力推廣小米做過金主嘅綠米智能門鎖
賣家居保安產品竟然全條片都唔提公司中國背景
咁唔安全都推俾人用
你話條臭雞係咪想人新年流流陷家剷?

而且推銷方法仲好撚倒米 屌你老母我係咪聽緊街市門口推銷?

佢強調智能門鎖最大賣點係 個人資訊唔送中 新加坡server肯定安全啲

- 港女無常識 新加坡就係出晒名嚴密監控市民嘅高效率獨裁政府 屌你老母咁樣叫安全
- 中國通過咗網絡安全法案 將網絡資訊收歸國有 所有中國科技公司 一旦收到黨要求 必須無條件交出所有數據 否則當係非法經營 何來有私隱?

9種解鎖方式 咁都當係賣點根本都弱撚智
即係破解都起碼有9種方式咁多啦陷家剷

方便自己定方便啲駭客都未撚知

解一個門個鎖咁少少事
都要晒你Apple/ Google帳號 仲要攞晒面部/指紋識別嘅資料
就係為咗交出個人資訊做韭菜

上一句話國際版server位於新加坡 下一句話個人識別資訊唔會上傳去server 咁點解需要有server呢?

想方便又方便唔過一般嘅電子鎖
想安全 鐵閘簡單暴力 仲平過你又有用過你
咁你返上去含小米老細啦臭雞港女

以為好撚特別嘅業主鎖 可以ban 業主嘅後備鑰
你大大聲介紹一個咁嘅功能 以後仲有無業主會俾人裝呢個垃圾鎖呢
我係業主就鎖住你塊閪先
屌你老母我嘅物業我都入唔撚到

仲要柒到個鎖唔夠電可以駁USB C用
俾賊仔有直接用裝置接駁入晶片嘅機會
大幅減低安全性 似方便破解多啲喎

成件產品都方便少少問題多多
安全性又無優勢
根本你點死撐都係垃圾設計黎

你點兜呢?

你講完呢段自己有無笑到失禁? 原來想安全用返密碼鎖仲方便
個樣一離開左Price…好似唔同左樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞