有冇人聽到陳柏宇First Take降N個key唱你瞞我瞞好失望?

51 回覆
90 Like 137 Dislike
本身幾鍾意陳柏宇
樣好聲好有唱功
你瞞我瞞當年真係超鍾意
難得有機會揚威日本
點知降key到降咁樣
成首歌最吸引嘅假音位無晒
變到咁撚平淡
最搞笑係勁多香港人又盲撐
又咩唔同feel有啲仲話仲正過原版好滄桑咁
尷尬
證明左無後期製作香港歌手大部份都係mk 仔呃飯食
你有冇聽過演唱會版冇就收皮啦
驚失手掛
以前去睇過佢九展演唱會。都唱得好好
又黎睇唔起人地啲口味
人地真係欣賞就俾樓豬講成盲撐
樓豬鍾意先叫好
唔鍾意就係廢物、垃圾
唱成禁仲好意思收錢叫人入場聽
咁我又唔覺得佢係無料
佢以前live都唱到
我覺得佢太驚炒啫
但降太多啦屌
冇假音就唔好聽?好多人都覺得好聽喎
你唔鍾意,其他人撐就叫盲撐?連登仔真係好鍾意世界圍住自己轉
今次個版本的確唔夠之前嘅版本好聽

不過佢唱功的確好過十二生肖
唔好提嗰啲啦
明明降完KEY真心唔好聽 成班係到鳩含
https://www.youtube.com/watch?v=Oz-H02mXQdE

呢個live年幾前?
好聽
陳柏宇The First Take獻唱片段 一日內已過百萬點擊!

https://lih.kg/3280902

勁多PR
其實好老實講 唱得ok嘅
不過係first take呢個channel到出歌 同其他歌手比就相形見絀
你地聽埋其他歌手點樣演繹自己首歌就會覺得今次陳伯打保險牌令人失望
陳伯又唔係無料
點解降key降到第一句就已經唔想聽落去
明明首歌好好聽
好浪費

失望嘅唔係話First Take唱得唔好聽
係佢嘅策略
佢本身有料
又難得有個咁嘅機會可以畀日本乃至其他外國人認識
但降到咁撚低......
唔係高音一定好聽
但佢唱得到嘅有呢啲機會又唔唱
好浪費
你講啲鏡粉呀?
其實依場live已經好多假音都上得好勉強
佢傷過把聲依家已經唔再咁博係好合情理
佢再出翻黎d歌都已經唔同哂曲風
原因係傷完好難再上到咁高音 每唱一次咁高音都係攞緊條聲帶去博
就算佢只係降8度去唱咪一樣會比人話做乜要降
依家重新演繹當新作品去聽先係真正咁用作品說話
睇到佢由出道到依家既轉變 而唔係十年如一日
點解降Key一定係驚炒?
唔可以係用另一種角度重新演繹首歌?

利申:聽第一次就覺得新版好touching detail 位多好多
其實first take 好多都係降key /平淡唱
我覺得降Key版好聽喎

樓主盲反
點失望法?佢作為第一個代表香港人上Fist Take,唱成點都應該值得尊重
屌你老母 香港人永遠淨係識雞蛋裏挑骨頭

如果俾陳伯見到你呢個post 佢咁努力練完上去拍
應該好唔開心
降兩度姐
Rearrange 當
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞