《美少女戰士Cosmos》星光三劍俠現身!劇場版最終章前後篇首映日同步公開

103 回覆
3 Like 6 Dislike
死剩1個
我就新舊動畫、漫畫、舞台劇咩都睇晒既
重溫咗無數次
想重溫可能新版第三季開始易入口啲
新版頭兩季做得幾差,好有愛嘅話可以睇埋

當年漫畫始終係果個年分鏡畫風
而家睇可能會難消化

舊版動畫頭三季好正,最後兩季都Ok但改篇太多

話說當年TVB曾佩儀配Sailor Moon把聲真係勁好聽
你搵到TVB版嘅話真心推介

無印結局果集我幼稚園回帶到今日
就係聽佢段獨白之後播月光傳說識背
每次人生唔如意就搵黎睇,然後相信呢個世界係美好

可惜之後TVB𨍭左人配但VCD仲係曾佩儀
少女漫畫竟然會戰死?
死淨邊個?
段獨白係點?
巴打識貨
當年TVB 啲配音真係好正
尋晚未訓傻咗,唔剩係獨白
喊完招之後播月光傳說果段
美達利亞女王叫Sailor Moon清醒
呢個世界係醜惡既、每個人都係自私奸詐
然後Sailor Moon反駁,佢依然相信
只要大家齊心協力呢個世界係美好既
舊版動畫:正式開戰太陽系全減
死剩Sailor Moon、小小、Three Light
原來Galaxy就係火球搵緊既希望之光
遠古時代封印混沌既戰士
佢係佢完全俾混混沌侵蝕之前將自己粒星宿種子放走
化成小小、小小化成劍叫Sailor Moon用
都係唔夠打碎咗,最後播歌
用活潑動人歌聲淨化咗佢
可惜R已經𨍭左人配
VCD調轉其他角色無TVB咁夾

天王遙呢?
我記得第一輯結局都係死清光
跟住又無厘頭reset 咗個世界大家唔識大家
最索TB
我都正想講曾佩儀係配得最好聽
後來變咗鋼煉塞利姆個配音就成件事唔同哂
tvb配到好似痴脷根
果陣我讀緊幼稚園定小一, 唔開心左好耐
不停問呀媽點解佢把聲唔同左, 係唔係病左
好耐之後買VCD又變返佢把聲

佢把聲真係絕, 日本聲優都好少咁靚聲
黃麗芳當年把聲都OK既, 但係同曾佩儀好大段距離
有齊真人版成套DVD BOX
話說VCD劇場版上網都搵唔返
我記得有集劇場版個壞人係兩兄妹嚟 同花有關
有冇人知咩名
應該係R第一期原創劇情魔界𣗳篇
得呢篇係兄妹(同時係戀人,佢個星球得佢哋)
劇場版有套R代既花朵的約定但記得無兄妹
係花朵的約定
舊動畫嘅Galaxia同漫畫版有咩唔同?都係封印混沌侵蝕自身嗎?
在看當年的動畫版本 才知道 這次電影版的BOSS逆天的強...
BOSS未變身前好看很多
動畫結局比漫畫結局好感覺
電影版好像是會忠於原作?
準備再看看super s和eternal有甚麼不同地方
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞