陳柏宇 - 你瞞我瞞 / THE FIRST TAKE VER

213 回覆
900 Like 85 Dislike
以為會唱我現時自己肯做飯
仝人在 收聽著陳伯的曙光
祝你在索尼內平安…

有栢堅既地方就要有DJ既改詞
填得好好
收聽陳伯 到底發生過什麼事
尊嚴勁正 有幾隻歌我狂loop住
多謝阿臣🙏🏻
你個FRIEND EASON無得上, 慘慘
快到
我個FRIEND JASON
今次內容上好似無咁好
下次加油
快唔係咩新鮮事
上first take可以吹到首歌出嚟都算係咁啦下話
快d出Kolor 新詞
堅爺有料
係咪有得del d dislike 之前見到有6定7個
轉個頭變返0
係咁出咁多係勁既
留名睇陳伯自己唱返出嚟
曾亦信
Dm 首歌詞叫佢唱
栢堅一定係未來黎
樓主搵其他嘢做下喇
日日都出改詞post

做多啲新創作好過改啲低b 詞
柏堅幫柏宇作詞
【陳柏宇登THE FIRST TAKE 演繹歌曲揭盅:《你瞞我瞞》 原定今晚9點首播 官方channel百密一疏 提早有得睇 網民:第一次喺呢個channel聽到廣東歌已經好感動】

#陳柏宇 成為香港第一位歌手,獲邀登上日本 #YouTube 最大音樂頻道「THE FIRST TAKE」,演唱片段原定香港時間今晚9時首播,惟今日下午時段,THE FIRST TAKE的YouTube channel竟然已經有得睇,陳柏宇選唱的歌曲亦揭盅,就是——《#你瞞我瞞》。

雖然片段列為「不公開」,但百密一疏,今午提早在官方YouTube channel「外洩」,短短1小時已有近4萬瀏覽。影片中,陳柏宇走到咪前,戴上耳筒,清一清喉嚨,搓一搓手,說:「I'm ready.」然後開腔演唱,全情投入演繹。

對於自己的表現,陳柏宇今日回覆《娛壹》表示:「it was perfect」「i loved it」並指歌曲是大會點唱的。

官方YouTube channel介紹陳柏宇為香港著名唱作歌手,演繹重新編曲的hit 歌《你瞞我瞞》。網民留言:「無論你鍾唔鍾意陳柏宇呢個人,第一次喺呢個channel聽到廣東歌已經好感動」、「支持」、「撐陳伯」、「真係你瞞我瞞 正呀 有啲可惜佢唔唱原key」、「感動 香港第一人」。

昨日陳柏宇回覆《娛壹》表示,「好開心好興奮,但同時都好緊張,尤其是收到呢個消息同briefing嘅時候,因為一來係得一take,比平時live都有一種好唔同嘅感覺。開live就算你出錯,都唔係太緊張,或者唔係太覺,但今次錄製過程中,如果出錯,就更加容易知道。錄音設備同香港其實一樣,只係大家mixing同調音嘅方法唔同。」

陳柏宇成為首位香港歌手登上「THE FIRST TAKE」,他笑言:「開心囉!就算係唔係第一個去日本唱都開心。至於點解揀中我?」他笑了笑:「我靚仔啩!」雖然他沒有開估表演歌曲,但透露了一點錄音過程,「THE FIRST TAKE」要求他們先將作品重新編曲,感覺很refreshing,「有啲歌,尤其是舊歌,其實幾時重新編曲,都一定過癮啲。」

#THEFIRSTTAKE #娛壹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞