中三揀科建議

138 回覆
0 Like 61 Dislike
經濟冇伏 肯讀又唔係弱智嘅點都有4 係要拎星難啲
連登仔表示樓主問嚟托柒
一定要揀理科,唔係之後乞食抵你死
你喺香港就預咗,負皮走人
Econ冇呃你
中學程度弱智都讀到
Econ 同bio 差唔多
數底唔好
Bio Chem econ 應該幾易讀
成績中等咁揀等於送死
人人都啱讀理科咩 有啲人語文5**但數學3都拎唔到想送佢去死?
真 再唔掂啲既咪日日喺連登9up
升大學黎講phy chem Econ 應該好啲掛
Bio我自己覺得算難讀
多野背到傻
啲長問題making 又一時一樣
可能我對bio有偏見
仲有讀醫都唔需要讀過bio
讀Phy chem 入工程/science 有加乘
讀econ + m1對入商科又有加乘
19年嚟 先識得1個人有玩hoi4 有玩ck3 eu4個啲完全冇
太難學
我玩左成幾日先明做緊D乜
現代太好game 特別係堆indle直接一黎就fun part
hard to play既game係幾難拉人入坑
傻西ict
伏撚到傻
d老師又唔撚識教
又難高grade
點解?其實出路都ok?
中學商科唔會教到你咩將來延伸開去有用既野,都係阿婆都識既常理,亦唔會教識你點做生意搵錢,而且大學既商科大部份都係水泡科

你物理BIO可以幫你打底,讀大學相關咩科目
再唔係就讀文科,可以為你添加多少墨水,講野都有氣質內涵D

另外有得讀M2就讀埋,將來如果行理科條路,有個底會有優勢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞