陳奕迅:悼念新疆 世界怪得誇張

283 回覆
1902 Like 78 Dislike
巴打把聲幾似佈置倫
都好難唔係

你個無限都幾短
佢四句入面有三句都真,好癲
沐木臣食兩家茶飯
你U記還你U記我自從19年一件都無買過

用新疆棉就係等於支持新疆種族滅絕
交稅都係支持緊港共
打中資工都係幫中共打工

個分別係咩呀?你逃稅就稅局會寄信畀你,你人廢辭中資工好難搵到第二份,但你唔用新疆棉係唔會犯法亦唔會少忽肉
後兩樣都叫情有可原,為聽歌、買衫而助紂為虐就含撚啦

醜唔醜呀
勁撚到
Elden Ring砌低戰神Ragnarök成為年度最佳遊戲
https://lih.kg/3239958
Fromsoftware 有騰訊16.25%股份

Ching又支持極權
送返比你 個分別係咩呀?你逃稅就稅局會寄信畀你,你人廢辭中資工好難搵到第二份,但你唔用新疆棉係唔會犯法亦唔會少忽肉
後兩樣都叫情有可原,為打機而助紂為虐就含撚啦
咁少 唔計啦
兩個都唔撚鍾意
打夠稻草人未?
FromSoft係中資公司?好撚尷呀

全世界都要鍾意鏡/疆/軒
Muji係中資公司?好撚尷呀

個分別係咩呀?你逃稅就稅局會寄信畀你,你人廢辭中資工好難搵到第二份,但你唔打機係唔會犯法亦唔會少忽肉
後兩樣都叫情有可原,為打機而助紂為虐就含撚啦
連中資日資都唔識分唔係有中資公司持股就等於中資公司架,使唔使上吓finance堂呀
咩叫中資呀,原神間miHoYo咪中資囉
你咁計 Muji係日資 咁用Muji野又有咩問題
邊個話抵制Muji係因為佢係中資公司呀?Muji係日資
抵制佢係因為佢堅持下新疆棉吖嘛
FromSoft用新疆棉?

你除咗finance要補課,基本邏輯同認知能力都要補下
瞓撚醒未呀你
Fromsoftware賺到既錢會唔會去騰訊
騰訊係咪國企 d錢會唔會去到中共
你答我唔會就得啦
please define

在線等
Muji用中國棉 送錢比中共
Fromsoftware 賺錢送比騰訊一樣比中共
Del game未呀垃圾
8月佢入股賺我3月買game嘅錢?
不過我開post都係幫騰訊宣傳,所以你無屌錯屌我啦我無問題架
如果你計到騰訊賺啲錢有幾多%成會用落去種族滅絕,我會更加內疚

我就計到用新疆棉係100%殘害緊新疆人嘞
//Muji用中國棉 送錢比中共//
傻仔要靠偷換概念嚟洗白?
第一係新疆棉,第二唔係送錢畀中共,係直情以集中營受害者幫佢地生產
Muji係商業機構
佢不過係中國買原材料
純粹一買一賣既關係
D綿點生產佢無權話事wo
頂多計佢送錢比中共
陳生一樣 佢買條巾都係睇價錢質素
都係一買一賣 佢比錢日本公司賺tim
咁佢又有份逼害新疆人
買由集中營生產嘅商品唔算支持集中營,只係畀緊錢中共賺
係咪應該咁理解你嘅意思?
pin this
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞