吳卓羲又衰衝動,喺支那節目再次爆粗

289 回覆
1009 Like 15 Dislike
假音咪得囉

你以為華真音好高
別怪他,別怪他。。。
講:我勝和 字幕:我姓禾
講普通話嘅點會有「好撚x」呢句粗口
湖南衛視剪片佬唔識廣東話有幾奇
如果佢地知係粗口早就cut走啦
強國啲綜藝連染髮紋身都唔俾出
佢哋一大班哥哥要分組對決

班TVB講廣東話既就好自動圍埋一齊先
然後佢哋就好似夜總會小姐等有無其他人搵佢哋組隊
你唔識唱歌/聽歌喎師兄
死了都要愛 個不D5 得一下

你去聽下
好想愛這個世界啊 C5 長音
我管你 B4-E5
New World F#5
你討論咩咁大枝野? 幾時討論下維護世界和平?

傻閪
溫少倫會同返林峰吳卓希講普通話 好on9
我指廣東省都係咁講法
雖然湖南衛視但應該搵個識白話既人加旁白呀?
應該就係冇搵如果有冇可能放出街
樓主pin陳小春嗰段又係
講埋屌你老母都唔剪走
應該真係唔識聽
仲好意思話人唔識

你係咪唔識分真音假音
我都已經驚你柒,所以上面特登講清楚佢假音上到 真音上唔到
你都仲要繼續柒,仲要話返我唔識
廢事你出去再柒,我做個好人教埋你

華真音應該只可以去到c5,而且仲係要單音尻嗌至做到

死了都要愛嘅難道唔係只係得「d5不」,而係前面嗰句「死了都要愛」連續4個c5真音咬字發聲,同埋最後「窮途末路都要愛」連續7個c5真音咬字發聲

唔係淨係睇最高嗰粒音架

叫你個尻嗌偶像收收皮啦
你自己聽下係咪假音先好冇
要講到咁仔細
咁啊信都係chest mix 唔係真音
我上面嘅例子 華晨宇都係chest為主
混音比例嘅嘢我唔同你坳 但肯定唔係真假音咁簡單
佢兩個都係twang嘅高手
門外漢咪淨係識分真假音
環甲 甲杓嘅聲音 我幾肯定你聽唔出
你唔識嘅 可以聽多啲 睇多啲分析
一早過咗C5
你後面講嘅冇錯 連續C5咬字的確高難度
但以上例子嘅長音 唔會簡單過C5咬字
鳩嗌呢個就審美問題 有人唔鍾意
有人覺得搖滾 金屬就係要咁
麻甩佬有咩問題? ivy so講得仲順口同粗俗
就係聽撚左至串柒你架
華c5以上全部假音
但要好似你講到咁撚樣扮專業,話所有人唱嗰粒高音都只真假音個比例嘅話,咁我都唱到死了都要愛啦,d5我7分假3分真,c5我6分假4分真,
好似你咁講,其實9成人都唱到架

不過其實你個偶像高音咬唔到連續字淨係識鳩嗌都已經唔需要再同你討論落去

死唔認衰
如果咁都假音
等緊你開post丫,好想知你有咩偉大討論丫

唔好再覆我呢啲垃圾post啦,快撚啲去開啲驚天地泣鬼神改變世界嘅post啦
RUNNING MAN都講既,必咪得
跌落地仲想攞返紮沙
繼續打飛機啦你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞