布蘭登費雪強勢問鼎奧斯卡影帝!【我的鯨魚老爸】 The Whale 正式電影預告

211 回覆
76 Like 9 Dislike
佢同傳導仔喺屋外嗰幕自然同有感染力到癲
好震撼
阿女攞住把刀係咩意思
玩手機都係啦
addiction就係你feel bad就會做更多

佢啲仔都靚仔
原來hong chau係the menu出演到 唔怪得好熟口面又唔識
全部都好高
明明睇個陣見到JLC
係覺佢自己增肥 唔理形象咁演出幾勁
但佢無其實唔算好多發揮

反而HC 一開始睇無咩feel
但有幾幕都俾佢帶入到
個種膽心但又嬲charile 走廊食著煙solo
一睇完真係覺得HC 有更好發揮

想像唔到睇著阿哥同好似另一個家人既charile各自令自己生命慢慢燃燒 既心情,明知佢食咁多慢性自殺 ,但仍然會幫佢檢查/買日用品
身體上明明可以有機會好返,但心靈上既枯死令身為護士既佢都係救唔返最重要既人
佢穿插左成套戲 層次多好多
只可以講好可惜
nic cage?
Hong Chau carry 成套戲
有 dan 嗰幕之後上堂開 cam 嗰下有說服力啲
摧化件事,俾Charlie知道事實人地係睇唔起佢
跟住更加瘋狂食食食
好耐之前睇左 everything everywhere all at once
之後睇睇奧斯卡見到JLC拎女配 // 真係無咩印象 佢好出色
以為係d對手弱(相比之下)

上星期睇左 The whale 覺得Hong Chau 個演出真係 真係有印象 同埋出色好多
點解到而加都好似冇乜戲院有得上
個女性格都立體好多
睇完套戲諗起另一套叫Manchester by the sea
當年又係拎oscar之後走入去睇
又係睇到好壓抑
完全諗唔到有咩可能會輸俾Curtis個角色
費事3個亞洲人樣拎獎又會出事掛
睇返提名名單
女妖個細妹印象都深刻過 eeaao 嗰個
原來NF 最近上嘅night agent 佢做大配角(依然非常好戲)
https://youtu.be/mymcGHu6B8w
依家先知原本係舞台劇嚟
唔怪得成場都喺間屋到
本身都係估前者
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞