有冇啲咩高登連登故係好睇嘅

258 回覆
8 Like 16 Dislike
佢係我其中一個一開始就追緊嘅作家
仲學到science 嘢
之前係一間物流公司做,負責幫貨船入油。果日有架船要出航遠行,咁就一如往常咁打滿佢,送佢一程。過左一段時間就發現今次HiHi嘞,原來架船係用柴油嘅,點知我一時錯手入左汽油。其實入錯油都冇咩,架船又唔會因為咁爆炸死人嘅;最多都係死火,啲貨就遲幾日到。不過公司就要賠錢,果陣都有俾人炒嘅心理準備。當時都仲心存一絲希望,希望架船聽聽話話,捱到去終站。

不過架船真係喺太平洋島嶼擱淺左。我心諗出得嚟行,預左要還,已經準備定執包袱。果然好快就收到消息,不過炒嘅唔單止係我,而係成個部門十幾人,連上司嘅上司都俾人炒埋 。後尾先知原來係架船上面係載住一啲化學物品,擱淺之後洩漏到成個海都係,公司要負責處理污染物,一賠賠幾億。而事件裡面最無辜嘅係附近一個水清沙幼嘅太平洋小島,因為生態災害,要即時封鎖隔離。
而家佢好少出故
好似讀書定咩phd 忙
上個故都係爛尾
又或者冇咗嗰種熱誠
活屍香江世一
木馬係咪潛好耐冇update
譚仔
仲有六日危城
唔知佢
呢個我今日睇左十幾章,暫時感覺都OK,不過嗰個阿星真係好低能btw對巴打黎講你覺得結局係壞定好?唔想又睇壞結局既故

不過佢有幾個角色嘅視角
一bad一sad一good end
只要冇Ntr同過於低能嘅情節,我接受到的之前既故實在衝擊太大
應該可以放心服用
www.penana.com/story/73739/殭屍入侵南台灣二2-長篇/
好睇,不過台灣嘢,唔知你岩唔岩
仲有金仔新屍故,不過唔知幾時再更新
www.penana.com/story/115699/是咁的-我是喪屍/
馬,喺度嗎?
鍾意十少年2多啲
2個劇情贏太多 如果翻拍到做戲狼王一定型仆街
《你做咩將成碗譚仔倒落我個頭上面!》
《無啦啦有兩條女同左我一齊住》
《如陽光伴我》
《地下鐵的約會》
《同居女孩》
《我的爛Gag女友》
《個女仔突然同我講有左》
《網上交友的第一次,憑感覺愛上你》
《平安夜的天使》
《二百尺的同居生活》
《一個A0毒L和O4女神的故事》
《我個隔離位真係好煩》
《春夏秋冬都是你》
《我愛上樓下個女仔》

以上全部happy ending
我記錯咗譚仔係sad end 添
真世一故
譚仔係我最鍾意嘅故,得閒都會重溫下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞