magsafe尿袋真係on9仔先買!

134 回覆
82 Like 268 Dislike
真係要救命去街邊D CHARGE PORT到6蚊都借到
依家周圍都有
幾好用
唔駛釣住個尿袋
無線先係大勢所趨

Belkin 2500mah都夠哂用
又唔係做企街仔,邊撚度駛成日用尿袋
電話點會有下手

你電話個窿鬆 要拆開部機成個尾排換
淨係時間成本都唔抵

唔好掛住有窿就喪插
你自己插壞左個窿
受苦嘅咪又係自己
企街仔
坦白講句
部電話99%時間都多過50%
係office 屋企大部份時間都叉住電
係街又唔會播片唔會打機
必要時先真係會拎個magsafe external battery 出黎

都唔撚明啲人點樣用10000mah
可能打機掛,機不離手,就算pro max都唔夠電啦
部iPhone 8日日瘋狂抽插咗4年都未鬆
講到尾都係價錢問題,如果佢賣$99
用緊x power 10000Mah
吸得幾實又唔重 係厚左少少 因為佢個設計係magsafe磁吸位突出來
我之前就係咁
其實借埋借埋都夠你買個
Apple 官方要$750
仲要有時借還地點唔方便 又試過借既尿袋無電
要平咪momax
借一個鐘咪6蚊
你借完去第二到或者唔方便還就唔止6蚊
最後自己買個用好過
唔帶袋出街
街d尿袋幾有用 比錢解決
冬天有大褸會放隻原裝magsafe charger 細細隻好好用
基本上買pro max 就唔使帶尿袋
上網睇ok 喎,不過響邊買?
官方嗰MagSafe尿袋唔預你叉滿電,其實只係一個supplement,一朝早電話滿電嗰時已經拍埋落去用,佢會先用咗尿袋啲電,跟住先用電話嘅電,我幾buy呢個 feature
如果係出面用完電話啲電想叉電嘅,絕對用有線,無線嘅有排你叉,如果一路叉一路用仲會發熱
官方嗰MagSafe對比其他牌子已經冇咁熱㗎啦
一路無線叉電,一路打機,部機應該熱過暖蛋
外置電我覺得最緊要叉得夠快。
Magsafe 你要痴住成個鐘先可能叉到50%
咁我不如用有線叉半個鐘唔洗夠50%就唔叉仲好啦。

Magsafe 呢d 留返返工就放枱頭用好過
仲係處😇😇😇
官方/belkin Magsafe要方便要輕要細
設計目的係做supplement=extend usage hour
Not fully charging

要fully charging要好快嘅就認真用個15W charging dock/wireless external battery+magsafe feature

唔用usage根本無得比較
拎少條線就唔洗比FD R電,點會用番舊個D尿袋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞