宜家家俬真係好識撚港豬

139 回覆
3117 Like 47 Dislike
但一間公司賣件產品
都會包裝佢好啲啦

當你返M記marketing,
你老板叫你影下個魚柳包, 準備賣廣告
你背景都揀係大海, 懶係好新鮮啦
唔通你同老板講, 你個10幾蚊cheap包, 是但擺係枱面影呀?

外國人知都係cheap 貨
本身間野又唔係高汁 而公屋撚又係鍾意成屋ikea 扮歐洲野
化妝檯嚟
其實香港訂造傢俬使幾十萬都好難好過ikea
其實ikea肯定唔係高檔路線啦
啲傢俬多數一兩千蚊就有交易可以用爛用舊就換
或者for租屋嘅人幾好丫
好過依家啲裝修佬喺大陸訂造嗰啲櫃
係唔明點解咁鍾意成屋都俾裝修佬訂造

植入式廣告
現實面就係新抽到公屋既人,經濟負擔到既,多數都肯出十萬八萬執下間屋,ikea係預算內算靚又有保證,起碼唔洗用中國製生蟲木傢俬,ikea好大部份生意都係靠呢班人
idea 最大顧客群係租樓既人,傢俬用一兩年就要掉,所以質素唔使好,用完就掉
點解覺得住公屋單位一定要溶溶爛爛
有錢唔買宜家啦
外國訂張木枱 連運費 3萬幾(非本人)
夠宜家買哂成間房有找啦
日本公屋係標配IKEA家私
因為平
住舊區就會知, 隔離新樓重建, 你就話住佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞