Tesla證明股票真係唔可以長揸

53 回覆
58 Like 8 Dislike
點為之長揸?
10年?20年?定一世?
問下你老豆揸匯豐揸左幾多年咪知乜叫長揸囉
UP 乜鬼

姐係你想講370跌到100就成世升唔番,但20跌到10就一定升得番? 咁係既,市值仲細既時候係易升番,因為要既資金少D,市值太大要多時間先升得番,前提係佢唔執笠

咁拎GOOGL黎講,由151跌到83,跌左就黎一半,151蚊果陣佢市值2萬億,83蚊當佢市值得番1萬億市值,姐係要有番1萬億入GOOGL佢先上得番前頂

再講TSLA,佢400蚊果陣12632億市值,而家100蚊就3158億市值,要升番去ATH要多9474億既錢,都係差唔多一萬億

咁樣比較,你覺得GOOGL易上番定TSLA,定兩隻都成世上唔番?

同埋你會低位加倉,仲佢熊轉牛果陣,正路係會快D賺番,因為拉低左成本價,當然前提都係你揀既股係岩,又或者買指數算數。經濟周期會轉,唔會一直牛落去亦唔會一直熊落去既
80 yolo all in
輸到痴左線
我正係問你一句 你買tsla係買佢咩?
冇買tsla sorry 到80會開始月供,跌到100已經抵抵地買
你買都等條癲佬癲撚完先買
Tsla係買佢個人 駕車算得咩
早排先放風唔做ceo
美股變左同A股無分別
幾年之後Tesla破返頂 唔知樓主會唔會話證明股票應該長揸
港股根本就中國股市
跟跌唔跟升
TQQQ班傻散問題係聽d唔聽d
淨聽完個symbol就狗衝
明明叫分注買入之後再月供
班傻散就一炮allin

仲要贏少少就gel哂頭,又鮑魚又魚翅
輸少少就死老豆咁款

呢d傻散根本買乜都最後都係會輸
唔輸哂唔會安樂
巴菲特個股都會止蝕,睇時間都會減少持股量
只有spy 先可以長揸
人地成班團隊精英加有哂內部情報先入手個股,散戶憑咩覺得自己都可以sh 個股
咁緊係,就算tsla真係好公司,未來10年破頂又破頂都好,而家入都係風險大,一間再跌一半先爆升10倍都chok走我啦
跌嘅時候你先咁講啫,升嗰陣你就會覺得可以㗎啦
所以「本多終勝」 跌完再溝
又唔好咁講,前年都諗過tsla上到1200
匯豐百幾蚊接加下就等於Tesla高位300-400接個班
股票唔係話死坐就得
基本面只要一有變化,
就真係唔走曬全部,都要走緊大半股票
330思捷咪又係好例子
Tesla未來仲係龍頭,如果業務仲係咁穩咪叫好
加上如果撞正減息,應該最猛個時可以上番200既...
但如果一路閪落去,真係50見都有機會,你地都唔好話冇咩可能發生
信連仔真係收皮啦

成班廢物,由ark, coin到tesla,信親都死

多謝你地班水魚
老麥點同,基本面咁好
其實廢佬股既話,可口可樂都係一樣
個個飲可樂上撚曬癮, 基本上都好肯定未來都係可口可樂天下......
tesla可以呀,你14年開始長揸,訓係道都係贏
你地想表達乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞