杜汶澤 : 沒立壞心腸 一個人出來行走江湖,根本不需理會 haters!

68 回覆
70 Like 106 Dislike
一個人出來行走江湖,根本不需理會 haters 。人生總有對錯,你又不是聖人,善事、惡行,都有做過,大人做大事,辦事越多,自然有好有壞,不可能事事完美。但到最後,只要你利益過某些人,盡量給自己和家人過好日子,沒有立壞心腸,這樣就Ok啦!

至於 haters ,回顧一生,你去問他們做過些什麼?他們會說:

「我有在網上留過言。」

這和沒有人生有什麼分別?所以,不要恨 haters,你要做的事還有很多,至於他們,只是剛巧路過你山腳的怨婦而已⋯⋯

你憎我啦你憎我啦我無問題㗎!
香港地做明星好撚慘㗎 你紅咗一定反鳩你
其實離港就融入當地,踏踏實實搵份工新生活唔好咩
要繼續拍片既都應該搵返當地市場
點解 10個有 9個喊住走左然後又繼續拍埋D片想搵返港人情懷既錢
走到應該 Move On
香港人多錢、又蠢,易呃嘛
當你的辯論理據薄弱時,你的自命清高感會幾何級上升
To 杜生

唔知阿台港友好主席今次點樣幫滯台港人呢?
杜生咪搵緊郁民做線埋國民黨堆囉
乜好多人憎佢咩?仲以為好多人食佢賣嘅麵Tim
當日大大聲話自己過到台灣就係建制派
查水錶事件之後就無搵館長,dpp 大敗之後唔再搵綠營搞飯局反而不停搵之前無咩點搵個碌撚食飯準備埋國民黨堆。小杜真係立場堅定為公義發聲,佢絕對有資格屌填海華
館長仲係咪佢朋友
至於 haters ,回顧一生,你去問他們做過些什麼?他們會說:

「我有在網上留過言。」

講到haters 網下一生無成就咁
幾多網上haters 本身都搵到錢,有名利,有成績…
做haters只係真係睇唔過眼依家網上d公眾人物咁廢

(包括我
搵當地市場邊度賺到錢 唔通日日講我的台灣太厲害了
民進黨撚狗香港人無錯
杜生做民進黨隻狗都無錯
佢咪又係繼續喺度食香港人血饅頭
咁巴之閉返去你老婆嗰舊居祖堯邨唱好台灣
你睇吓嗰度啲老嘢有冇人理你?
感激手足付出
舖埋路埋國民黨堆啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞