地產版嘅記者朋友請入一入嚟

9 回覆
20 Like 7 Dislike
1月8日終於通關,好多aa及樓奴都話會有大量中国客落嚟香港搶樓,樓市會大幅回升,但亦有好多淡淡睇淡樓市,認為中国客已對香港樓冇興趣,亦運唔到錢落嚟買樓

麻煩各位記者朋友後日幫手去各口岸訪問吓啲中国客,睇下喺咪真係咁多人嚟搶樓,每個人掃幾多層,等我哋得個知字都好吖

唔該晒🙏
不問價劈
韓總番黎啦‼️‼️‼️

大陸都爆煲啦,得鬼閒拎錢落黎救濟香港樓市咩

之前拎錢落黎,都係當投資,睇好香港個市升

以家跌再仆直,前景暗淡,仲買黎做乜,何況佢地自己都冇錢

樓淡
都話你係AA
至於港鐵落馬洲站今天人頭湧湧,離境大堂內大排長龍,反觀入境大堂樓層則相對冷清,僅得零星內地旅客及港人抵港,有南下旅客拖篋過關,亦有人以手推車仔運載多個紙皮箱。

....

藥房店員感失望:一個大陸客都無

在上水「藥房街」,即新發街、新祥街一帶,也未算人頭湧湧。藥房店員李先生表示,原本對通關有期望,現時大感失望,「唔知點解一個大陸客都無。」

記者:sorry, 人都唔多個
點採訪呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞