想問問電單車車CAM的問題

8 回覆
1 Like 1 Dislike
想請教各位師兄,我部FORCE 2.0 的車CAM 自從喺匙火位轉駁至長火後,供電雖好似穩定,但唔知點解車CAM無辦法喺架車著咗後自動開啟,自動錄影,搞到要由我親手拎部車CAM 機 開啟,熄機又係咁。有點不方便。

請問有沒有辦法係長火供電下,好似匙火咁,車著CAM 著,車熄CAM就熄呢。 利車: 己較自動關屏(1分鐘)及自動關機模式 (3分鐘)

我用 錄得清 F-911 GTS的
留名學野

單從推理出發
我地平時由點煙頭拿電 就著車開始俾 關車就熄
部機應該好清楚幾時有電到/或者停

長火就唔識 因為長期供應
除非佢會sense 到電流因著車關車果下有改變咁神
點解會接長火呢?
長火=仼何時間都係有電
所以咪唔會擰匙自動開關
補充下,有啲車cam本身設計會用匙火控制開關電,電就長火俾。啲種火牛出面有得買,不過樓主你都係俾人幫你搞。
謝謝各位解答

最後找到第二度的師傅解決,由長火轉返匙火位了,感覺良好晒。

個教訓係,裝車CAM應該搵返車CAM 公司提供的夥伴車房做,唔好咁執著搵自己相熟師傅整。。。。開支根本無分別
你唔係要佢長著咁做乜駁長火

長火=長期俾電=要手動開關 除非你另外裝埋開關掣
On9電單車都駁長火
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞