蘋果A16性能擠牙膏真實原因:光線追踪等重大升級出現致命失誤 研發重大失敗 大佬跳槽後繼無人!

76 回覆
53 Like 4 Dislike
講出嚟行得通就立即有人生產架喇
知道都自己生產啦
會同人分享咩
嗯, 你啱
Intel AMD nvidia全部三年內俾Apple收皮
嗯,你啱

中藥果然會食壞腦
佢個5G modem都未舞掂就收收皮先
CPU, GPU, FPGA龍頭,Apple收皮啦
Apple個server分分鐘都係用I/A/N run緊
乜野生產力?剪片?真係好勁wo
Apple有冇CUDA? AMD柒極都有Rocm
Apple就收收皮先啦唔該
Gaming 又冇eco system,抽3成水都嚇走哂班AAA
都唔好講EPYC同Instinct呢啲Server/ data center怪物
就講consumer product,
三年內出到粒Apple SoC “生產力”追得上Ryzen 7950X3D 算Apple贏
Nvidia:
Grace+H100

AMD:
Genoa + MI300

Intel:
Sapphire Rapid + PVC

Apple:
M1 Ultra
根本就出唔到
得嘅就唔使M1 Ultra 膠水SoC
除咗剪片我真係諗唔到有乜嘢用
自從gerald williams走後就開始擠 之後又連走2件
慳電同整多啲軟件配合(人像, 夜間拍攝)仲好
手機7吋已經係極限 再大啲就變左ipad
物理大小決定左手機極限
等睇有突破技術
手機有狂野飆車 原神 Minecraft DOTA型遊戲
仲有好多3D online game轉晒做手遊IP
雖然最大主力都係2D課金遊戲 但係佢要3D其實都大把GAME
傻閪idog 人講生產力佢又講
A16粒gpu直頭收左皮啦
仲追?追落屎坑有你份啦垃圾U
豆腐潤咁大個MON追黎把撚
飛機文?一粒m1已經可以玩多5年,如果塞得入手機
手機都要玩光追
有咩意思
要追過nvidia真係唔難
條中醫打手成鳩日打埋的鳩嘢 之後又話自己an狗戴頭盔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞