(有圖)窮撚恩物嘉頓雜餅出左富豪版無人講!?

189 回覆
1129 Like 27 Dislike
我買咗細盒既什餅,20蚊2盒,好似1個月內到期,全部餅獨立包裝,食落仲硬,放多一排都應該得
我買細盒什餅係獨立包裝,唔會淋,大罐好耐無食過,記得好耐以前似藍罐,啲餅一層層咁放,之後轉為獨立一條包裝

少咗啲空氣,其餘都係餅填滿曬
有時慳錢又為食都會去呢類鋪頭
好似green price咁買野食
過咗最佳日期姐
無變壞食壞人都過得去啦
green price賣既野都篩選過,易變壞都唔會賣俾你,不過近排賣既野無以前咁抵
收到同你交換 最憎椰子
忍屎忍尿嗰陣千祈唔好食
點解?
好撚叻阿
Thanks
雜牌95咁貴嘅,往年都係69一罐,到價先考慮
星級版嘉頓家庭什餅與舊版同樣有8款餅乾,但餅乾種類卻大有不同,除了椰子圈外,其餘7款都不相同,最為標誌性的「檸檬夾心餅」亦被換成「芝士味夾心餅」。而嘉頓官方則表示新版的「星級版家庭什餅」除了餅乾款式不同,罐內更會附送過年文化小冊子和「自製福字剪紙」,讓大家一同了解過年習俗。

網民對此表示,本身都「得朱古力同檸檬夾心食得落」,現在檸檬餅被換走,而芝士味餅乾味道則「太化學好難食」,令人對嘉頓家庭裝「恐懼感」更重。有網民則表示,無論家庭裝變成什麼樣子,都「完全無興趣」,更表示「乜嘢人先送得岀」,「送什餅真係等俾人開年都似」。網民亦指年年超市都賣剩超多,搞笑道若今年「買一罐送12粒退燒藥內附心意卡一張」的話則有可能清倉。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞