陳卓賢 Ian Chan 討論區 (25) 2023年繼續抬起頭往前走

1001 回覆
17 Like 14 Dislike

張張相都勁嗲勁似bb
佢仲白到發光
最尾米個獎係邊個拎走
同問 因為爆爆想衝上台果下
應該係do姐已經上左台準備頒下個獎
佢個笑容好靚
三個都中意+2 想見到佢地合作
新城嗰日因為啲獎出名豬肉所以冇乜feel
就算佢拎唱作人嗰時 我內心都係「袁偉豪都拎作曲啦 佢拎唱作人都冇乜特別」

但去到噚日佢十大 檸b個tag我已經眼濕濕
可能係因為佢終於有獎 可能係因為我好鍾意石頭歌
有種呢幾年咁多風風雨雨 而家終於有人認同佢啦 嘅感覺
一開口佢係炒炒哋嘅 但即刻調整到 現場聽覺得好過新城 支持佢繼續降key唱
望住佢好誠懇咁唱 醒起自己係因為呢份誠懇入坑 呢幾年有時會見唔到呢份誠懇 淨係見到迷惘 噚日見到返呢份誠懇好感動

唱作人最感動係佢終於得到人認同佢係一個唱作人
佢好努力唱作 由當時諾貝爾嘅「咦 原來佢都作到」 到鯨落畀人笑填得差 到搞不懂畀人嫌悶嫌重複 到石頭GotU聽唔到佢嘅故事同情感 嚟到花花解決哂所有問題
原來條仔喺唱作路上經歷咗咁多 一諗到呢樣就想喊
我覺得呢個獎嚟得好合時 今年佢值得拎呢個獎

團歌 好入咪「除咗奇妙在這小宇宙」呢句同埋有力嘅
WAA佢喊唔唱我就唔評啦

多謝陳卓賢 多謝你所有嘢
要買嘅都一早買曬啦
想買多件黑色衛衣都無
但要買既我買左
但水樽有特價諗緊課唔課好
好好笑唱作人個三條仔好似樂壇佛系三人組
佛經+him 內向Jay 樹熊陳
減咗價嘅idpt真係好美好
On sale 個啲無乜岩心水
係條街睇要強忍住淚水
我而家每次睇到chan 攞住獎個ig po 都眼濕濕仲係好感動
琴日嘅chan唱歌好firm好似識發光咁
佢嘅減價幅度都幾大
陳總高興
拎哂份bonus盡力掃 用力掃
但當我度完自己著咩碼之後好多都sold out哂
拎兩個獎 係爽手啲
隔一排望望陳ig followers又升 好cls
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞