係外國可以點樣客觀唔冒犯地指出黑人既膚色?

430 回覆
290 Like 25 Dislike

真係估你唔到, 笑到差啲哽親
扯住自己眼皮講 力架
唔係白人囉 得唔得嘅
為抽而抽啫
荒死樓豬條毒撚會去東亞以外嘅地方
我有個黑人friend比我叫佢nigger
佢話asian叫佢唔覺得冒犯
原來如此
老實講比人叫Chinese侮辱好多,連我啲fd都知唔敢亂叫
fd真係亂叫都得,印度叫curry都算,阿富汗叫taliban完全唔鳩理佢感受
反而烏克蘭未有花名
屌啲黑鬼真係好撚麻煩,之前有個黑鬼客話想要隻耳機我問佢要黑色定白色。屌佢老母突然發撚曬癲話我歧視佢
不建議

只可以話 African American Latin Amercian Jewish American etc etc

of dark complexion, brown complexion, light complexion etc
Are you Chinese? No! I am HongKonger

Do you speak Chinese? No!I speak cantonese!

Do you read Chinese? No!
no offence, fucking nigga

加no offence係前面就唔會有事
https://themoxieexchange.com/blog/african-american-or-black-which-term-should-you-use/

自己GOOGLE下都搵到答案,
連登問正經野=虛渡光陰
你想食洋腸定臘腸
黑人一定非洲?
俾人喺個腦開幾個窿
佢哋叫我哋做Ching Chong
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞