[ONCE] TWICE 討論區(216) 1229 湊崎紗夏生日快樂 + 期待1月第二首英單!

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
好好聽
諗住睇埋套劇
留意返
今次係pre-release English Single
The Feels 係 Full English Single
可能JYP覺得先行曲係可以hea
印象中師妹上年隻先行英單都係零宣傳
不過美巡嗰陣出都叫有啲noise
Promotion 都算 我覺得第2-4個 point係每次出歌都應該要有 又唔洗佢地跑多幾日行程
有乜理由所有野都要靠 fans自己做

https://twitter.com/twice_charts/status/1617972778216587264?s=46&t=p6lf2I1_eIds4yj42n-QFw
Radio 真係好影響Hot 100
Dance Practice 我覺得係因為有機會得副歌有編舞 今次MV都係得副歌先跳舞
揀得星期五出歌就係想攻hot 100 架啦 但係次次都唔send 啲歌去電台
如果淨係得副歌有編舞咁都解釋得到 始終3月都仲有首真正嘅title track
其實jype出呢首英單係想做咩
進軍美國?冇live performance冇宣傳唔買playlists唔送電台,咁你想點進軍?
the feels+美巡反應好好都唔落力啲
公司好似永遠唔明有付出先會有回報咁,係咪想去返以前差啲跌出三大公司嘅苦況
我都估係淨係副歌有編舞 唔係連Dance practice都冇真係太撚誇張
我地今次連比人笑靠刷Remix上Hot100嘅機會都冇
Remix今日先出
咁我又唔覺得副歌先有編舞
我選擇相信係 有嘅話唔會唔拍Dance practice掛我諗
過住有啲Dance practice起碼出歌後一星期先出
仲有MV BTS都未出
等下啦仲放緊假
唔應該呢個時候出歌啦
搞到好似出完隻歌就算咁
等jyp 員工返哂工 熱度都冇哂

好L Cute

阿定勁cute

賢百幾萬勁串
勁cute
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞