公屋裝修俾唔俾錢好

140 回覆
49 Like 871 Dislike
叫佢等一人單位再裝修啦

關你咩事,又要你夾錢又要你寫女朋友名

唔係話咒你,但你係咪肯定會同你女朋友一生一世先
諗住點裝先
租既都可以好平咁求奇裝
想住得舒服好正常
但你一年之後都走 其實唔洗理佢想點裝
如果明知變寬敞戶幾年後要交屋,裝嚟託咩
嗰幾皮直接現兜兜俾你細佬,留返個親人好過
我女朋友搵得少過我,應該俾到30%,剩返低就我自己出
即係要你冒住蝕左層私樓既風險
唔俾你公屋除名 為左佢可以住大啲
好細佬
自己diy 咪得閒幫下手,唔係就傻先俾錢
戶主除名,同住人(非配偶)好似要再過入息審查?
咁收得皮啦,佢分分鐘冇得住?
嚇撚死以為由頭拆過豪裝
屌你原來係油番灰水 再換D傢私咁就收皮
果少少零頭 仲要上來連登開POST問

比起裝唔裝修你搵到師傅淨係肯幫你塊果少少細藝野
又唔收你天價先算啦
死仆街仲話自己做人阿哥,我地兩兄弟拆掂佢咪得,你走上來連登開POST就梗係教你唔比錢喇,我屌你,一世人兩兄弟,你係我阿哥,大照顧細,讓下細,幫下細,唔係好應該,我陣間就同阿媽講你唔撚幫細佬
咁我都唔知,但房署要check應該好易,特別係我諗住同女友結婚
你細佬都幾弱智 希望你比呢個po你細佬睇
咪累個呀哥
裝修用到用左兩三個月時間啦
我細佬搵得唔多,有得住既,最多咪交雙陪租
咁你直接同你細佬講依個理由咪得
有得住,不過可能會比人大屋搬細屋,所以叫佢無謂哂錢啦
樓主同細佬清楚解釋吓個情況啦
你有結婚計劃 會搬出去 會公屋除名
到時細佬要搬去細單位
宜家裝修完啲傢俬帶去細屋都擺唔落 到時細佬又要嘥錢買過哂
咁不如一次過去到細屋 到時細佬揸哂主意點裝修買咩傢俬都得 佢有so啦 自己鍾意點就點
聽你形容 細佬都幾廢
你試吓專注買樓 扮忙 唔好理佢
可能拖吓拖吓你就成功做業主了(認真
夾一兩萬囉 又唔係大錢 你講明下年搬走 俾少少錢唔洗傷和氣喇 個細佬都值2萬掛
無所謂喇,反正到時應該無人收錢
We all are 留港撚 公屋仔
應該好快要搬喎
公屋只需要地台鋪返瓦就得

要間房用櫃間就得
唔夾啦 俾條女細佬屌下咪算
政府收返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞