大陸旅行討論區

230 回覆
44 Like 427 Dislike
自駕真係正,不過d超速燈好陰濕 又勁多區間測速
上次 成都-稻城 扣到要去淘寶買分先夠扣 成二千人仔
大陸book 酒店/公寓 用咩app?
雨崩要比兩舊水坐車入/或者行好鳩耐
入到去又係同普通景點一樣

支那旅行淨係得景睇 完全冇體驗文化既感覺
用香港微信支付可以直接俾錢,會轉返港紙扣信用咭
ctrip或者美團
淘寶買分
行高速公路又長又直,好好揸
下次想去廣州中山珠海行下,有冇景點推介
雨崩真係咁普通? 好多人講到必去咁, 多謝巴打咁我唔去了, 又慳返3-4日時間幾晚住宿費用同腳力

但係體驗唔到文化就睇你肯唔肯細心去搵, 好多少數文族都有佢既語言, 文字, 服裝同飲食方面既差異, 同埋男女關系既傳統習俗, 有D 甚至係女兒當家男主內都有, 唔知你想點體驗法
巴打好Rich 你冇開導航咩, 高德隻APP 提晒幾多米前面有超速相機, 除非你全程唔用都去到終點
唔洗身份認證咩?
要啊
睇你鐘唔鐘意行雪山
景係好靚
邊撚到黎有大陸身分證 你玩我呀
逆向輸出
有冇手足一齊上大陸乞食同街頭賣藝?
返大陸係街頭賣唱姜濤d歌
難唔難行, 行果三段路係咪同大東山, 鳳凰山,大帽山比係咪同等難度
會窮要唱返舊歌先有得賺, 大陸唔少鋪頭餐廳仲播緊香港80-90 年代既舊歌, 酒吧好多歌手唱, 唱到成口鄉音笑死
難行好多 冬天仲有雪
淨係你入山個條路 會有高原反應
無計錯係海拔2千幾米行到上4千頭再落翻3千幾
你坐車就唔計啦 然後入面仲有好多山路行

高低差好像係成千米, 仲要連行4日, 入雨崩條路應該最普通, 但250蚊坐車入去好唔抵, 不過行完呢轉冇力再行其他路更加唔抵 , 希望行到啦
講到咩梅里神山
你入到去一d神聖既感覺都冇
入面d藏狗全部都鳩
40-50蚊個杯麵 你唔買就閪鳩你面
藏狗公安就揸警車偷運物資賺外快

如果你去 入面有間民宿cafe係香港人開
比到你好多建議 (藍絲就緊)唔知佢仲係唔係度
去海螺溝
去到好似上撚左仙境咁
好撚正
打算深圳東莞廣州中山珠海大灣區城市玩一個圈返來
Gogogo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞