比利憑咩叫球王?

89 回覆
28 Like 98 Dislike
成世淨係踢巴甲山度士 次等聯賽 淨係識做土皇帝 原來連歐洲波都未踢過,雖側佢世界盃數據真係勁,我覺得佢最多只可以叫傳奇 真係未到球王
美欺都差唔多成世留巴喎,土皇帝?
果個年代都冇咁多數據, 影像, 電腦紀錄
口耳相傳就係嫁啦
我地呢一代就一定係美斯, 有晒數據, 影像留底.
至少西甲同巴甲差距好大啦 下話hater?
自己google下啦
不過你似係搵交嗌多
到時又話呢樣唔計果樣唔計㗎喇
根本除左李健和無人可以叫做球王!
要落手落腳嘅係卒仔,唔洗做比人崇拜嘅先係皇帝
我個point 只係佢淨係係巴甲呢啲次等聯賽刷數據 但其實連歐洲波都未掂過
明顯係搵交嗌,連登真係好多
咁首先要證明左果個年代巴甲係次等聯賽先
證明唔到就睇世界盃架啦
你用依家嘅歐洲水平去評論當時嘅足壇環境
個時巴甲先係頂級喎歐洲波先係垃圾
同埋佢先係影響力最大inspire咁多人類踢波
比利果陣既歐洲波都唔勁
簡單嚟講嗰陣足球發展根本唔成熟
好似籃球嘅張伯倫咁,你拎佢數據一定贏哂
你用而家嘅情況代入當年情況?
Hate你老母,話你on9仔呀而家
可以突破時代既足球都係球王,比利係當代無出其右
點夠你黎 拎西甲同巴甲比 洗唔洗對著比利晚晚打飛機 on9仔
https://youtu.be/WXg8P0u9W9I

係YouTube睇左幾條比利嘅片
你會發現根本唔係佢勁
係啲人真係好撚柒廢
先可以令佢造王
我唔知呢啲top 10係咪真係已經係佢最勁嘅入波
定係好多當時無片
但如果就咁睇番啲片
你再睇番美斯
根本比利真係唔係咩好勁
只不過可能係個個年代已經好勁而令人中意睇波
有種影響力係到
當年巴西球會係踢自己所屬嘅州聯賽,每個州嘅聯賽冠軍踢Taça Brasil (淘汰賽),到1967年先開始有州際嘅循環賽(Torneio Roberto Gomes Pedrosa)

所以要比較嘅係比利年代嘅聖保羅州甲組聯賽勁啲,定係美斯年代嘅西甲勁啲
當年佢實力超班,放係依個年代,梗係唔入流
當年足球防守得啖笑,出名防守好既球員都無咩邊個
朗迷呢啲時候係要搞屎棍架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞