老豆比左600k我去英國 我用左年半敗撚晒

412 回覆
77 Like 2240 Dislike
叫佢去佢唔去 話叫我拎住啲錢過到去好好做人
我都有慳住洗 但因英文一般 搵唔到工咬下咬下都係好緊
講下錢點去左

申visa驗肺 3k
交醫保 35k
機票洗左 1k
到埗租左四個月bnb先搵到地方租 12k
租預繳一年租 18k
間屋乜都無 買床買梳化買廚房野又用左2.5k
買月票出倫敦3.5k
坐tube2k
食飯水電煤垃圾費 15k
每月剪頭髮又3k
搞ni開銀行申車牌 又用左2k
學車用左 1.5k
個師父麻麻考肥左再補堂 又用左1k
出車連保險雜費 70k
入油1.4k
一星期飲兩次酒每次兩杯左右 1.3k
去愛丁堡旅遊x1 來回連五日酒店 1.2k
去利物浦睇波 車費來回連門票連波衫0.5k
德國旅行機票住宿連購物 3k
中武肺睇私家 連睇牙醫拔智慧齒 3k

搞撚完咁多野都未撚開始計搵樓 搵樓跟住開始就仆街無盡地獄

睇樓開始 大概一星期睇四間左右 去唔同地方睇 屌奶星 睇左大約年幾 個鳩個都唔肯賣比我 跟住聽人講話原來係要比高過個價 (即係暗標) 但係呢個時間我個身已經淨返400k左右 玩到最尾都係只能住1h commute 搵到間二房 350k 諗住加埋雜費大概3k 都仲有錢淨 唔洗急住搵工
仆你個臭西街 搵撚晒律師驗樓條撚屌業主話嫌我煩 唔撚柒賣比我 (驗完問佢想減少少) 跟住我頂唔撚順個租就完 再續又一舊錢 我直接屌高370k 買撚左條臭西附近搞撚埋雜費得返40k左右
用左20k裝修10k擴建 1k搞防盜 1k換新爐 順撚手寄埋香港野過來7k
真撚係山窮水盡 你老母仲要住緊個區好撚詭異
明明拎住ok大舊錢都搞成咁
搵唔到工真係致命傷 希望大家唔好學我
自己唔量入為出怪得邊個

3K剪髮
啲球台佬又精神分裂
拎住60萬最後買埋樓又玩左咁耐,情理之中啦,係度呻慘
出唔到夜街呢ching
30鎊一個頭 剪年半點大洗請問
咁撚大洗比600萬你都你無撚用啦
未有收入就咁大支出
剪乜野閪頭要3k
剪年半呀 三十鎊 已經剪緊好渣個啲
剪頭髮係咪暗號 邪骨 d fd
lm
bookmark 定做ref 先,第時過黎有用
又係啲黨報記者過嚟作嘢自己報導?
乜plan都無
比6千萬你都無用
越式髮廊 正
我係黨報記者仆街死
所以都係來提未來嘅人 搵工搵工搵工
無錢唔好夾硬住近london 我就好撚失敗
屌7你老豆 比得咁小錢你好過啦
1k機票
趕住走 驚鎖港
吹撚到

咁大舊錢都生存唔到

咪番住7 仔果d 囉
點解咁多人回依個傻閪
抵撚死 完
去愛丁堡旅遊x1 來回連五日酒店 1.2k
去利物浦睇波 車費來回連門票連波衫0.5k
港紙?點做到
Gbp ching
工都未搵到就去遊山玩水,仲要住近倫敦咁貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞