[PC/PS4/Xbox One]黑色沙漠#40 如蝶舞天、馭風取命,全新職業《羽士》!

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
善用不推文回覆
—————————————————

官網
https://www.tw.playblackdesert.com/main/index

https://www.youtube.com/watch?v=b5P3UxBsBZ4

--------------------
Q&A
遊戲內容過多,詳細請留名問

使唔使錢?
買斷制,可以試玩三十日,產包最平約80港幣,間中會有半價活動
有三個產包可以選擇,可以買最平嗰個先,其它可以加錢再補返
20年新增官網禮包:現時唔建議買住,因為前排試過特價買一送一,可以既話等有優惠再買。
https://payment.tw.playblackdesert.com/Pay/Package

好想玩但無錢,點算好?
間中會有免費活動,試玩期間升夠LV可以永久登入,有時都會有免費序號

唔知做咩好?
主線任務升到56LV覺醒先再諗其它嘢

背包負重唔夠用點算?
主線及支線可以免費擴充背包,里程可以買負重同背包,如果都係唔夠用就考慮課金

有無傳送系統?
嚴格嚟講無,以馬、船代步為主,推薦任務中有一隻免費五代馬送,新手好夠用

好似單機GAME?
因為無副本,係比較單機,但有部份活動同獵場都多咗要組隊,最緊要入公會

點賺錢?
兩大核心只有打怪同埋釣魚(可掛機),最簡單唔洗用腦
另外有馴養、加工、煉金、料理等、貿易、不過要留意唔係樣樣賺

疊裝應該點疊?
新手建議賺錢買裝多過自己疊層衝,交易所已經唔難買到裝

有冇公會?
現時較活躍既香港公會
1.你呢個問題問得真係好:休閒公會
2.哥布林平權組織:休閒公會
3.Imperial: 主要打2-4階據點戰,不定期有城戰獎勵 多活人
4.鬼見愁家族: 據點戰公會,主打1階據點戰,多活人
5.彌敦道玖號:休閒公會
6.不想努力了: 休閒公會

詳細請留名或追Post

--------------------
有用連結

官方Wiki
https://www.tw.playblackdesert.com/Wiki

比較多人用的數據網站
https://garmoth.com/
留名等4104黑沙宗師指教
新手睇post一律建議block左呢條友
4104#201319
玩咗三個季節都未係好知升到上55 56之後應該要做啲咩同點升lv 轉哂做長圖巴拉得100左右AP

其實係咪可以用上季啲東圖巴拉俾季節角着 再去刷怪? 有冇高人指點下小弟
留名食花生
季節最好玩齊
打下地區任(送衝圖巴拉石)打龜裂 做周任(打幾千隻怪個啲)圖巴拉裝最好每季衝好全東 之後拎嚟掛世王都有用
如果諗唔到點升 可以56後 衝去卡瑪地下寺廟 見人就C%++ 台服好多好人願組的 一到兩小時就61了(記得食好530 600 裝好戰經光明石)

之後就係東王裝任 東飾任做好做滿先
其實無人理佢果陣都可以過左唔知幾耐都Jer住五年白玩同話佢中英夾雜呢d已經覺得佢好得意

又唔係玩台港澳服 又唔鍾意講中文
但又唔知點解留係度9up唔知幾耐
係愛?屌你又唔係 要屌到個post地底泥話靜
好似有份留言都係低級玩家呀一早棄左呀咁

又唔知人地去馬戲團睇小醜都唔係日日去

不過講咁多一陣佢陣又話人call馬之類
主要係季節ser刷怪拎材料強化圖巴拉
比較快係搵人直接帶到60

上季嘅圖巴拉今季嘅季節角唔可以再用
連登黑沙真係笑話
成班人扮有玩
唔識扮識結果被發覺同出面個世界d意見相反
唔阻你地繼續扮了

垃撚圾

有討論係好事黎 唔好走啦呢個post平時好靜
我會建議先係寺廟下吸到60左右,拎哂D季節V飾品,之後農紅水衝全圖巴東
感覺有人討論都係好事
不過佢太包硬頸
點都要講到贏既感覺
想拎衝季節裝既料 一定要解週任(通常都係打蘑菇)
熱門時間去季節ser 打開menu開尋找隊伍會有好多部隊20個人一齊解
問可唔可以吸日任會易啲組
真 如果佢唔係下下gut住哂 又為拗而拗既 我都好樂意同佢理性討論
不過你睇佢語氣就知唔太可能
唔該上面嘅巴打 其實我紅藍水都農齊 東飾品都做咗 王裝做咗兩件

我最主要係每次都唔知季節角換哂做長圖巴拉之後應該做啲咩姐飾品又未有 APDP又低 做周任刷磨菇都好易死但又冇黑石同圖巴拉石去升,姐係去寺廟吸吸%先會好啲?
正常入咗公會 唔會有呢啲問題,你拎返轉左正裝既圖巴去刷怪啦,之後再儲錢買返可以升級嘅裝.
主要都係衝IV拎哂送既層數 東唔東埋就睇你想唔想之後打王角過得好啲
我既話 每季都會放隻角去寺廟每日吸個日任就算 順便吸埋上62
其實老手又捨得洗錢既 淨係靠佢送既材料 最快一日內已經搞掂全東圖巴拉武+防+飾
咪玩啦 佢平時覆緊其他人都不忘疾你地幾句
扮盲 搬龍門
上返台灣discord睇 扮新手話想課背包負重揀定隻職
點知人地都係推守護 笑死
呢d就唔po出黎 扮盲
淨係貼d有助自己既一兩句字
呢d叫討論
簡化主線 搵人帶吸上60LV Y制拎獎勵 右上季節通行證解哂+週任解一次+打一次龜裂回音就差唔多夠料

我就唔慣斬前斬後節錄嘅
成段對話cap出嚟大家了解下
人地推介新手玩都係覺醒女狂
想話引返人講女武神嘅割草仲比人叫不如玩梅花武士

又再扮盲了
上次同佢嘈都講緊幾個月前
原來仲係咁搬出黎講
可能對佢打擊太深 晚晚要鏈住個拳頭訓
香港5G大部分電訊商都用華為
果然係大陸仔新移民
Sorry 唔記得轉ac覆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞