Michael-Page 呢間野D 工真定假?

16 回覆
1 Like 8 Dislike
https://hk.indeed.com/cmp/Michael-Page/jobs

有冇人apply過? 定係呃資料?
真,recruitment 大firm
佢地好撚串
咁多follower 應該係真掛
咁大間firm都問真定假?你會唔會去問啲big4係咪有信用嘅公司
搵得agent就係想佢幫你叫高d個價
呢間野一黎就壓你價
話成個市場普遍都係得XX%既升幅
咁我自己報都得啦洗撚搵你咩
垃圾,會壓價,d人勁串
有啲firm收固定佣金,有啲就按收聘人年薪計比例
建議搵後者,有同理心啲
壓下你價,食差價咪可以食深d
而家已經唔想再理班agent
個個agent都係推
Ibm accenture aia
屌 呢三間長期請人駛撚你介紹咩

其他job好多時都係假鳩post
呃你比cv入落佢database
呢間野幾搞笑
試過搵份低而家20%人工既工比我
話我唔值呢個價應該轉份低人工d既工
dklm la
真 不過未in之前已經足以搞到你成肚氣
香港d agent公司只會為自己著想
完全唔會諗應徵者同委託公司

有得揀就直接in返果間仲好
呢間大,但係d agent都幾垃圾
亂鳩咁refer
10年叫你去in fg位
fg叫你去in senior manager
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞