今日公司聖誕抽獎,我抽中咗100盒麥樂雞醬

220 回覆
2227 Like 40 Dislike
你自己去抽mirror卡啦
麥當勞E神
想要,我次次食m記都加錢買黎點薯條,樓唔識貨
掉返轉頭諗 入得B4嘅FG都唔會勁得去邊(advisory另計) 入B4已經係佢哋最好嘅選擇
始終年年都咁多FG 叻嘅係得少數
我third hon gpa 2.5都入到
屌,但係唔會有正常人一次買100盒㗎嘛
老細係施永青?
老板係施永青應該連聖誕party 都無
我幾時講過好難入?我係話除非做core,唔係嘅話就算要OT,FS都有好多OT鐘派,識人放OT leave放兩三個月同埋咁你入到jp morgan梗系唔會諗big4,big4係比咩人做顯然易見

同埋fg offer真係唔係全部人有特別kpmg 唔知係咪少客又收得少人,係可以連interview都無,講緊cp果邊。其他三間特別ey interview會話明FS定core,FS派得少offer啦,但係無得話fs無offer就轉core咁

core就真係唔吹奏,但fs真心又多OT鐘exit opportunities又好,fg入唔到bulge bracket入唔到first tier bank mt/asset man又想做呢邊嘅野,透過big4 fs轉去係好正常嘅選擇,好多人做一兩年都轉到去bank ibank fund house,如果唔透過呢個途徑又可以點樣一兩年轉過去

btw易入同值唔值得入有咩關係?生存都好簡單,識呼吸飲水食飯就得,係咪就唔值得生存?就要自殺?講到尾都係選擇,好似移民咁姐,fg去加拿大好易係咪又個個都去。食得鹹魚抵得渴啦,揀入big4大家都知咩斤兩咩目的啦,同易唔易入無關係。

再者,big4易入,QP唔易考啦上個Diet好似高咗D,但都係4X% passing rate係多人轉cpaa,但認可程度無可否認係香港係低過QP,亦唔會升到partner,政府大家都知係prefer qp
屌愈黎愈多
呢個office rubberband開完show後勁易認
我上次都覆你fs ot leave 唔係人人都兩三個月,其他都認同

入到big4 audit 覺得自己好叻,check 吓智商
迫四 差唔多la
咁似呀輝?
入到big 4 + 3 年拎都可以叫做叻既
100 個shake shake 袋
邊間垃圾公司?
不如講以前a2無20k 嗰陣有a2比客用3xk撬走,再唔係big4 audit 靠自己入bb ibd

最快應該係early bird pass 咗,入big4 一年考到
要抽獎
係幾多?
哩間公司點解可以咁on9
衰過唔搞 不如早d完放工算啦
呢個仲正過100盒麥樂雞醬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞