如果用美斯奪世界盃拍成電影應該有咩劇情必需加插落去

89 回覆
8 Like 54 Dislike
美斯出生改為係一個比黑人家庭收養嘅缺陷小朋友
自小就有個青梅竹馬但受盡其他同學(白人為主)欺凌
青年期間遇到一生最愛阿古獸 洒店房內球場形影不離
父母同世俗眼光阻止禁忌之愛嘅發芽唯有專心巴塞
小黑同沙維嘅三人配合歐聯KO曼聯同C朗嘅故事開始…
係唔係最後一擊十二碼要有埋老馬個靈魂黎一招雙人踢
係唔係要帶埋個仔黎見偶像
你弱智?
對波蘭攞完十二碼之後同球證講
不道義嘅十二碼我唔稀罕
跟住將個波細細力傳俾ccc尼
應該係見到老馬個幻影出現喺前面,擺低個足球俾美斯,然後同佢講下心靈雞湯
之後開始踢十二碼,畫面切換咗做老馬的身影,老馬抬頭環望觀眾席,然後深吸一口氣,助跑準備踢到落粒波時畫面轉返做美斯,然後一腳踢出去射入十二碼,全場歡呼
第一部,先講橫空出世既美斯,奪金球,再帶人馬齊全既阿根廷闖世界杯,輸咗,輸埋美洲杯,美斯要離開國家隊。

第二部,各電視機前,一班青少年因為美斯而踢波,各自開始足球生涯,為入國家隊見美斯。34歲美斯,同新團隊新教練,開始國家隊之旅。佢發現呢班新人,經驗淺,但有希望。終於拎到人生第一金,美洲杯。

第三杯,再闖世界。
仲可以講埋點樣俾死疤狗逼走
碧基同拿狗
小黑
第一幕
之後倒敍成個人生
屌你睇字我都打哂冷震
睇著佢女神俾人破處
阿根廷bbq
可以見到美斯(個演員)講英文
應該要搵張家輝吳鎮宇特別演出阿根廷對墨西哥果球遠射破門
係巴塞返返下工 個女仔好唔開心 叫左美斯番去陪佢
條女果陣仲有拍拖3年男朋友
2014年世界盃後
美斯個locker 就多左支棍
好似啲口音問題俾人笑
c朗做最後大奸角 喺決賽前潛入更衣室
偷襲想打斷美斯隻腳 得手前俾de paul同地面屠夫阻止 c朗一打二唔夠打敗走
呢場戲搵甄子丹做武指 加d mma元素

決賽加時果陣 加d警匪片元素
c朗搵般奴同比比 捉咗美斯三個仔同佢老婆做人質
三個仔同老婆分別俾人捉咗去兩個地方 身上綁住炸彈
要美斯放棄場波先放人
尼馬同咬人蘇單槍匹馬救人 成功擊殺c朗兩個手下般奴同比比
c朗見事敗就帶埋軍火諗住衝入球場擊殺美斯
喺球場出面俾警察埋伏身中10槍死

美斯知c朗死咗後就 深呼吸等十二碼 完
世界盃得手後阿古路友情客串演出本人打鼓騎膊馬
佢老婆比人破處而佢起到練波
成個傻仔樣出咗嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞