救護車將心臟運至口岸 經特別通道進行交接,簽名作實。8分鐘完成!

36 回覆
3 Like 21 Dislike
下一個套路就係家長出席醫管局記招
指責港人不念"國家"協助重諸多"陰謀論"
陳同佳單野已經係咁玩
我唔怕大家mark低我呢段對證,認真
終於有人明
陳同佳個劇本
重要係極其高調講
器官移植香港早發生過,都係要咁快到,唔係第一次
好難唔估計背後一定有野陸續拋出來
盧寵物已經食住個勢話將香港納入大陸器官捐贈
真係冇關?我真係唔撚信囉
順便試埋香園圍 蓮塘?
國際中心(器官移植)
然後03年應該就會係全港市民default器官捐贈
想opt out就手續整到好似cut有線咁
都係個句,真心唔介意bookmark我呢句到時睇睇
睇住,醫管局帶家長記者會應該唔遠了
ok wor
搞器官港
車個BB上深圳做手術不是更安全嗎?
已經放左風

盧寵茂:盼將香港納入中國人體器官分配與共享系統

香港完成首宗來自中國的器官移植手術後,中國官媒引述香港醫務衛生局長盧寵茂稱,盼將香港納入中國人體器官分配與共享系統。有香港醫生直言中國買賣器官是公開秘密,做法等同把香港納入不法勾當。

前中國官員曾承認9成器官來源來自死囚

黃潔夫曾經公開承認,中國約有65%的器官來源於逝者,這其中超過9成來自死囚。中國執行死刑數目被列為國家機密,難以完整掌握實際情況。不過根據國際特赦組織(Amnesty International)統計,中國依然是世界頭號死刑執行國,估算中國死刑犯每年有一千多宗。

https://www.rfa.org/cantonese/news/htm/hk-lo-12192022094346.html
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞