「多字少圖多災多難」曼谷芭堤雅八日之旅

295 回覆
62 Like 44 Dislike
打字打撚到1999咁
d圖又影得衰
成個trip完全唔知你地係度做乜9
靜係feel到你想表達
同frd一齊玩好好玩啊 好爽啊 好high啊
真係好撚MK
打字打撚到1999咁
d圖又影得衰
靜係feel到你想表達
真係好撚MK

有撚病? 我覺得個遊記好正常喎,唔鐘意咪撚睇,禁上一頁啦ON79
打字打撚到1999咁
d圖又影得衰
靜係feel到你想表達
真係好撚MK

有撚病? 我覺得個遊記好正常喎,唔鐘意咪撚睇,禁上一頁啦ON79

自己睇下咩叫高質啦 ON79
https://lihkg.com/thread/314791/page/1
你睇完呢個遊記吸收咗咩旅遊咨詢啊?
咁都叫正常 你都幾好笑
去炳嫂換錢 高到仆街

月頭去留名
間燒海鮮好似好正

我覺得幾好 不過佢地好狗
佢地無講 每一個鐘 就會換一次
次要嘅海鮮 我地就走時先發覺
佢地攞三文魚出嚟 燒三文魚好正
脆皮軟肉 真喺好多汁

月頭去留名
間燒海鮮好似好正

我覺得幾好 不過佢地好狗
佢地無講 每一個鐘 就會換一次
次要嘅海鮮 我地就走時先發覺
佢地攞三文魚出嚟 燒三文魚好正
脆皮軟肉 真喺好多汁

你地去到當地先搵酒店幫手book?

https://lihkg.com/thread/314791/page/1
咁都叫正常 你都幾好笑[/quote]

或者咁講 我篇遊記算喺偏向個人感受
所見所聞之類 而唔喺好似教大家去邊到玩
點做先會平啲咁樣
圖依方面 我本身就急著影
快快手影完就用返眼睇 記返喺個腦到
因為旅行緊嘅喺我 而唔喺相機
可能我寫得唔夠主流 無咁多人睇
無大家俾正皮 但 我都喺覺得
依個就喺我對依次旅程嘅第一身感受

你地去到當地先搵酒店幫手book?

你講緊燒烤?
燒烤可以打去book
不過我地無 直接去到入場
個場又未去到咁多人嘅
喺8點打後先滿人
我地6點幾就到左
去炳嫂換錢 高到仆街

邊到嚟
我當時換4.35 應該算高掛
返嚟嗰日得4.12
打字打撚到1999咁
d圖又影得衰
靜係feel到你想表達
真係好撚MK

咁都叫正常 你都幾好笑

乜鳩巴士火車地圖路線都寫晒出黎就係高汁喇,專係俾你呢D腦部萎縮既人睇。講埋係火車上面心跳一分鐘跳緊幾多下你知人地"係度做緊乜9"?
打字打撚到1999咁
d圖又影得衰
靜係feel到你想表達
真係好撚MK

咁都叫正常 你都幾好笑

係資訊唔係咨詢呀柒頭,考左DSE未呀? 未就俾心機溫下書上少D網啦,遊記入面一定要有資訊? 樓主想同人分享佢同一班朋友HEA遊又唔撚得?

乜鳩巴士火車地圖路線都寫晒出黎就係高汁喇,專係俾你呢D腦部萎縮既人睇。講埋係火車上面心跳一分鐘跳緊幾多下你知人地"係度做緊乜9"?

巴打唔洗咁躁
其實簡單一句就喺
方向同風格唔同啫
唔洗緊張嘅
你地去旅行乜資料搜集都唔做,

又講到去到比人水,

又走去行水門市場話無野好行

big c 個邊已經係 Siam Center

Central world行到你唔行啦,

你去曼谷就預左係行街食野按摩,睇show, 或者成班麻甩佬咪去 agogo, 再唔係去埋燒槍都仲得,似係你地唔識玩渣wo

唔係話一定要好早起身出去玩,我自己去曼谷都係去嘆世界

但你連小小基本資料都唔做不如留返係屋企啦

巴打唔洗咁躁
其實簡單一句就喺
方向同風格唔同啫
唔洗緊張嘅

番工有D悶搵人吊下姐

又講到去到比人水,

你去曼谷就預左係行街食野按摩,睇show, 或者成班麻甩佬咪去 agogo, 再唔係去埋燒槍都仲得,似係你地唔識玩渣wo

其實喺有 但喺係現場
水門嗰時喺有兩個選擇
我地咁啱揀左個差嘅
之後先行返去Siam Center到啫
因為之前芭用錢用太多
我地去到曼都喺行街為主買嘢
按摩喺芭已經按左好多
最緊要喺 我地無乜錢
其實唔喺無搵過 喺太多限制
所以我地改做 行大街小巷
感受地方文化啫
想問燒烤係咪露天冇冷氣
想問燒烤係咪露天冇冷氣

我嗰間無 都幾熱
同埋喺馬路旁邊
不過幾好Feel
如果有埋酒飲就幾正

又講到去到比人水,

其實喺有 但喺係現場
水門嗰時喺有兩個選擇
我地咁啱揀左個差嘅
之後先行返去Siam Center到啫
因為之前芭用錢用太多
我地去到曼都喺行街為主買嘢
按摩喺芭已經按左好多
最緊要喺 我地無乜錢
其實唔喺無搵過 喺太多限制
所以我地改做 行大街小巷
感受地方文化啫

下次如果你再有機會去

budget唔多不妨係住既地區入手

可以睇下住on nut 車站附近,

大量2,300thb foot massage,

有齊 big c, tesco 同住既酒店好多時兩三百蚊有交易

另外最緊要唔好坐 tuktuk 同的士

一係坐多啲 bts, 個邊坐 uber 先係王道,明碼實價仲可以比現金

你咁坐 tuktuk 法多多錢都唔夠,6,70thb 唔程收你2,300
屌 之前喺秦國BBQ 食嗰啲腸仔唔記得咗拎走個套 食咗半條落肚
都打返句 我篇遊記注重
第一身感受同所見所聞
如果要靚景靚圖好介紹
我真喺幫唔到你
除非我去多次啦

其實 我啱啱先上網查
我地當時去緊邊
喺鄭王寺 黎明寺
喺阿 我地就喺hea到
當場都唔知去邊
只有大約方向咁

估唔到有中文字嘅廟
定喺塔嚟?

當時天氣都幾差
不過目地的嗰邊無黑雲

遠景

擺低20泰豬 船家話停半個鐘
屌...得半個鐘 有無得加鐘㗎

我地去到嗰時 場地好似仲維修緊

好多 普通話...
同埋人 成座佛寺變得好嘈
我想靜心欣賞都無
同埋 得30分鐘
痴孖筋

同左入面 其實好驚
因為又無查到寺內規矩

好鬼熱 著左短褲...
酒店大叔話 大皇宮唔可以着短褲
依到可以 但喺原來依到都喺唔俾著
所以有啲位入唔到
所以巴絲們 記得要著
雖然我都知要著 但我信左大叔

依到應該喺主要建築
因為入依到 要除鞋
好驚唔俾影相

下次如果你再有機會去
有齊 big c, tesco 同住既酒店好多時兩三百蚊有交易
一係坐多啲 bts, 個邊坐 uber 先係王道,明碼實價仲可以比現金
你咁坐 tuktuk 法多多錢都唔夠,6,70thb 唔程收你2,300

喺阿 我去完之後問我個泰國朋友
佢都話我交通用左太多
其實我帶左7000港紙去
都洗咁快 佢都笑我
嘟嘟點講價都喺做水魚
巴士...繁忙時段搭左次
打死無第二次
Uber屌 我地無人有
個個都year4 無卡
有嗰個又無錢
我見到uber平到痴線

下次去 想去泰國啲邊境地方
睇嚟巴打都幾熟路

下次如果你再有機會去

喺阿 我去完之後問我個泰國朋友
佢都話我交通用左太多
其實我帶左7000港紙去
都洗咁快 佢都笑我
嘟嘟點講價都喺做水魚
巴士...繁忙時段搭左次
打死無第二次
Uber屌 我地無人有
個個都year4 無卡
有嗰個又無錢
我見到uber平到痴線

下次去 想去泰國啲邊境地方
睇嚟巴打都幾熟路

個度uber 係可以比現金

同埋我講既係 bts, 唔係巴士,兩回事

bts 係類似火車,通常夠一般人去晒要去既地方架啦

去下喀比,清邁
打字打撚到1999咁
d圖又影得衰
靜係feel到你想表達
真係好撚MK

咁都叫正常 你都幾好笑

係資訊唔係咨詢呀柒頭,考左DSE未呀? 未就俾心機溫下書上少D網啦,遊記入面一定要有資訊? 樓主想同人分享佢同一班朋友HEA遊又唔撚得?

條友咁都屌真係
個post明明幾頂癮
打字打撚到1999咁
d圖又影得衰
靜係feel到你想表達
真係好撚MK

咁都叫正常 你都幾好笑

條友咁都屌真係
個post明明幾頂癮

咪臭系,咁撚叻自己出番個POST囉,又要睇又要吊,人地樓主成本旅遊書打出黎俾你睇好無呀? 洗唔洗閃令令封面?

個度uber 係可以比現金
同埋我講既係 bts, 唔係巴士,兩回事
bts 係類似火車,通常夠一般人去晒要去既地方架啦
去下喀比,清邁

下 點叫㗎 我一直以為喺網上俾
依個真喺長知識
我睇左做bus
BTS有搭過 但我地酒店去最近個站
要行三公里 搭嘟嘟又喺俾100
搭到目的地又喺100 所以當時決定
直接嘟嘟 真喺多謝
原來泰國uber可俾現金 依個正

下年 想去甘肅 鳴沙山 敦煌
泰國就先不用了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞