【球王登基】卡塔爾讓美斯黑袍加身捱轟

424 回覆
336 Like 25 Dislike
中國第一世界第二(廣告)
請問龍袍關中國咩事
1949年10月1號立國有咩文化
salty到你
披住一陣啫,好明顯國王都係搞下氣氛,烘托下球王美譽,又唔係叫你著返夠根廷大家影張相握下手俾個面啫
件袍個意義對卡塔爾人嚟講分分鐘重要過大力神盃
佢唔係主辦國紀念品喎 係有崇高地位先配擁有嘅袍
仲要國王著住同款 親自幫你著上身
點睇都係榮耀
應該係美斯做隊長捧盃先有
件袍又唔係包實美斯搞到睇唔到阿根廷球衣
美斯亦唔係強制全程著住
話強行將自己國家文化象徵加諸喺美斯身上嗰啲本身就唔妥卡塔爾/中東文化
試吓佢披住支彩虹旗上身(雖然喺卡塔爾冇可能做到) 啲woke又唔同講法
同意 啲人太天真 主辦國宣揚自己文化一向大家心照 本身輪流主辦個目的就係將足球宣揚到世界各地同用足球連結各地文化 班友就學人話主辦國騎劫個賽事

如果主辦國無自己文化特色 咁洗鬼轉地方換黎換去 啲吉祥物啊 logo 音樂以後統一 免得比人話本國文化輸出 騎劫賽事
唔覺有咩問題,以東道主身份恭喜冠軍有咩問題
Only Messi deserved it
主辦國適度宣揚自身文化應該冇乜爭議,問題係卡塔爾成為主辦國本身已經係爭議,所以一步錯步步錯。
屌嘅人係咪戇鳩
雖然卡塔爾算係阿拉伯半島中最世俗化的國家,但真係有唔少人吊FIFA corrupted ,唔應該俾呢個國家搞world cup,認為佢哋的文明價值仲未夠。
如果法國贏左
包皮著黑袍係咪會變隱形袍
D左膠又LGBTQ+鬼死咁多野,要人專重佢地,
好啦宜家人地將自己文化既最高榮譽攞出黎,跟住就唔識專重人地
除左佢返酒店先著俾阿古路睇
本身個質地係咁
你睇下國王自己都著住
你肯定同一班人?
一著上身 d 鬼佬已經笑緊話似 harry potter
送禮勤有fd了
一樣咁柒,父權、封建、獨裁

但連登仔係喜好呢幾味嘅
咁都有得challenge
明明成件事好正
起碼 #389 係
係,死老豆feel

成件事cheap撚晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞