到底迪士尼有幾低人工?

238 回覆
92 Like 372 Dislike
入面啲員工大部分都係part time?

今朝食完金拱門早餐
覺得仲有活力過迪士尼9成員工
最近帶個仔去過一次
真係好有香港特色
坐ride 周圍啲staff企埋一齊傾偈
眼尾都唔望下你
以前好似會講下byebye揮下手?
個仔仲以為佢地係cosplay咗嘅遊客

好似去左個有裝飾既商場 比左錢坐下啲rides
食左個好撚貴既漢堡包薯條

其實係唔係先係大人先最留戀嗰個心目中童話世界

非引戰

香港迪士尼加人工啦
外判制度或者時薪制度當然有影響
但係人工高不代表一定專業
香港人性格就係搵着數打工就係咁,最緊要冇嘢做一日過一日你想好似日本嗰種咁專業應該比較困難
香港特色既撚狗迪士尼
低技術工最低高資都比多佢地啦
怪自己唔努力讀書同識人
揮下手講88都唔係好高要求姐
迪士尼sell夢想 sell童真 香港正正就呢2樣都無 點會預期入面啲人有
咁高要求點做到啊
米癲
哦~原來你講緊樂園
我有親戚喺 office 做,不知幾好人工
香港人高層係咁
最緊要比低啲人工, 咪cut到cost囉
你無體驗係你既事, 咪去囉

好似M記都係咖, 其實加多10蚊比PT都好呀
佢地寧願請唔到人, 拉晒龍,
成枱都係餐盤無人執, 都唔加多少少人工
其實加完, 隨時生意仲好

支持快撚啲執左佢起公屋最實際
好高Wo 好似都65-70 per hr
7年前 RPT max都69/hr
我覺得佢地地點遠咗 比起出面高少少都正常嘅
做咩負皮我
有冇現職樂園staff現身說法講下
臨時演員都係演員
Agree
香港人有一樣嘢叫做 滑晒牙
一係執鳩左佢算把
加人工先啦
係裡面開補習班就差唔多
得嗰70蚊個鐘一日做埋都係700蚊,搭埋車食埋飯隨時得返600,仲要來回車程兩個鐘起跳,俾你都冇笑容
建議樓主加入迪士尼 收幾廿蚊一個鐘仲要罰企同班系樣系格香港人賣笑
If you can’t beat them , join them 樓豬入去做幾日應該就會明
單連時薪嘅話其實迪迪尼pt都算高
不過地點偏遠 計埋返工時間同車錢其實圍埋唔高
勝就勝在大部分同事都係後生仔
容易埋堆 做得開心

至於服務態度問題
呢個唔係迪迪尼 係腥港通病
絕大部份腥港人都唔尊重服務業
覺得同個客笑下打聲招呼就係奴隸 屈就
但就寬己嚴人
好享受日本嗰種賓至如歸嘅感覺
btw迪迪尼算係咁
起碼都算多有heart嘅員工/剛剛被洗完腦嘅新仔
樓豬應該係人上人管理層高層 un un 腳收十萬8萬一個月只係識享受同屌班奴隸 果d 唔會明民間陣苦
我都想un un腳收十萬八萬
同埋係民間「疾」苦
如果唔想做服務業 就努力啲讀書喇小朋友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞