[集思廣益] PS2 GAME 有邊隻好玩??

34 回覆
4 Like 2 Dislike
買左電話用手制 係度玩ps2 psp game
雖然唔係隻隻遊戲都完美運行 但好過玩app個d抽卡農場game

想問下除左以下既list 巴打們有咩推介
(除左Winning FIFA NBA WWE 呢D有時限性既運動GAME)

但已經玩緊 或者爆Save 既有
PS2 :
Gundam Seed-D
God Hand
Cyber Formula
A.C.E.3

試左run得順但未玩既有
新.鬼武者
戰國basara
戰神 (唔係god of war)
係呢隻

FF-X 好似本身store有 唔洗simulate

Bleach - Blade Battlers 2nd 玩唔到
火影 未試

仲有Jackass 同 bully 呢2隻有時間都會試下爆埋機
PSP 玩緊/已爆既有
GVGNP
G Generation - Over World
CC-FF7
ACE COMBAT - JOINT ASSAULT

因為轉左玩PS2
所以PSP既GAME plan左定玩左 都少好多
有隻PSP小品JRPG,Capcom出,唔算話好非同凡響,但我幾鍾意,叫 Last Ranker
劇情王道,都係啲好朋友黑化,主角畀人滅族,中途又畀人陷害下咁
但個遊戲設定我覺得幾特別,世上每個戰士都有個 rank,愈高 rank待遇愈好,打贏高 rank過自己嘅對手就可以搶咗對方個 rank,主角目標係成為第一,所以隻 game叫 last ranker
廿個鍾鬆啲應該爆到機唔好期望太大
MGS2,3
I.C.O
汪達巨像
大神
多羅羅

都可以試下
ps2有隻蒙面超人game好正,以前日日放學都打
Kamen Rider: Genealogy of Justice (仮面ライダー正義の系譜)

我以前玩 Kabuto 個隻多d 好似WWE雷台戰咁
大神以前有玩過 唔知有冇得用TOUCH SCREEN砍呢 試下先

汪達同MGS 未 可以BOOKMARK 慢慢玩
ICO係咩黎?
GOOGLE左好似唔差 男主個樣 封面照幾型
ICO 都係汪達巨像個 team 人整既動作 game
唔劇透,建議玩左 ico 先玩巨像,咁最後會驚喜啲
係好型,依家睇都唔覺 out
負責人設個人係DMC4、Breath of Fire嘅畫師
以PSP game嚟講遊戲畫面畫質都非常好
iOS有無得玩
想玩ace3
我唔係IOS用家 答你唔到

但AN機都唔係全部旗艦得
我都係買個手制搏一搏
但叫做搏嬴
有時有人放破解app𣎴過兩日收皮
比你止渴

注意 4張圖各10MB
有隻人設好靚嘅Srpg叫stella deus,我覺得好好玩
東京巴士同百事超人
我見iOS 啲模擬器 遊戲係綠色背景
爆過兩次
幾鍾意
食人地排名個陣好開心
由9999去到1

可惜係最後冇食到女主角
絕響:

呢幾隻有高清Remaster版:

另外你貼果隻戰神好令我懷念。當初係見封面個巫女好索買嚟玩,點知全程用犬神。仲記得有100把武器收集,爆機都係得40把左右,最勁果把排名93定94直線型。
我都好鍾意搶排名個設定
記得排名愈高間屋就愈架勢
女主角係可惜有啲花瓶 feel,明明人設好靚
如果 remake就好,畀多啲人玩到
我超鐘意玩個隻戰神
有把武器係天元突破咁 一路鑽落去
當賽車game玩

唔知到時電話頂唔頂得順

至少第一關試fps時 放啲大型火 係60fps既
捉馬嬲
shadow heart1+2一定要玩,3是但
ps2 winning有2022世界盃版
天誅3 天誅紅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞