《 2022年度我最討厭的人氣遊戲 》

70 回覆
43 Like 9 Dislike
唔會 連登連原神post都長開長有
Scorn我諗都唔算係人氣遊戲
雖然未出之前好多人有期待 不過實際出左個個都知其實算半隻cult game
其實肯定有平均AAA水準 不過呢啲模版化AAA講真年年都出唔少
冇乜特別野出眾嘅話 就會因為隻game太公式化好快冇新鮮感好快悶
啲人開始睇Scorn artbook之後評價好咗
本身隻game偏短,冇咩遊戲性,又太cryptic
但artbook補完咗成個故事同世界觀,仲有大量好深入嘅concept art同設定係遊戲冇涵蓋到
可惜嘅係呢啲嘢冇透過遊戲convey到出嚟,所以呢隻係咪好遊戲真係問唔同人有唔同答案
但設計、visual上絕對係抵讚之作
如果當使百零蚊買本192頁嘅artbook送game係絕對抵到爆勁好睇
我之前特登出post用原神撚鳩啲連登仔 成700幾個腐皮
只要劇情神作級 其他缺點都可以彌補到
正如GBF同FGO咁
兩款都喺公認單靠劇情就已經係神作
但遊戲性上悶到仆街
XBC3已經係switch上數一數二劇情最好嘅game 起碼排到top 5
知唔知咩叫人氣
原神 - 支那抄Game
APEX - 討厭食雞Game
FGO - 討厭佢班ON9 Fans
efootball
Monster Hunter Rise
無論邊年 都係我最憎
Rise 唔係計 2021 ?
定係你想講 Sunbreak ?
唔洗Sunbreak
PC都係今年出
同埋 係 無論邊年 都係我最憎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞