請問有咩睇樂譜APP推介?

8 回覆
2 Like 1 Dislike
見親人地玩樂器都用部IPAD/平板好型咁睇譜又腳踏翻譜咁,自己就用最濕鳩方法背囊咩住幾廿磅原始A4樂譜印出黎睇,一係就電話屏幕開PDF檔睇到鬥雞眼咁滯。
求各位大佬有冇咩樂譜APP可以俾平板用,想買部IPAD黎SAVE 樂譜,萬分感激
playscore
forscore 先岩 講錯
感激大佬
唔太關app事… 先買部iPad,再買個藍芽翻頁器,咁就可以睇到你本身嘅PDF檔,而唔駛用手撥。

btw要睇譜彈型咩😹梗係練到唔駛睇譜,用耳仔記熟首歌彈pro啦😽
Thx bro, 上完堂太多歌練習,冇可能首首記得晒啊
session佬都冇可能唔睇譜啦
我覺得要enjoy音樂,理應多去聽自己彈得啱唔啱/夾唔夾,而唔係去睇自己有冇跟足譜彈(唔係話跟譜彈唔重要,只係識用耳聽先叫玩音樂吧)

唔同類型嘅音樂都有唔同特性或特質。好似流行歌嘅chord progression大部分都係嗰幾種。我初學時都有參考一些講無敵八和弦嘅片,可以作一個學習嘅開始。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞