[多圖] 祖國各地陸續「撕碼」

195 回覆
388 Like 20 Dislike
成班又要奶 又唔識人地官場文化
就好似啲死毒撚去謝師宴
著晒老西唔jel頭
企出來好有自信咁講多謝老師乜乜柒柒
最後成為各同學老師最好笑既回憶
過多十年啲大陸仔
又出到啲咩香港遲鈍咩香港無遠景呢啲19文
其實係中央一早知自己柒咗(玩清零),一直等緊新病毒株出現(就可以話今時唔同往日要用低風險手段bla bla bla),但奈何過咗接近兩年都未有(仲係omicron緊),所以最近一爆示威(either 民眾自發或官方煽動啦,無分別),順勢扮順應民意啫。一舉兩得。市民又覺得中央愛自己身體咗兩年盡晒力,中央又有下台階,雙贏。而家吹緊風話「由今日開始,自己係自己健康第一責任人」,即係話你中你嘅事,唔好怪國家,國家盡咗力了。至於出嚟示威嘅民眾,過三幾個月有飽飯食就唔會記住之前啲衰嘢啦

喺呢件事上面中央係有智慧過港府
果然你唔尷尬,尷尬嘅就係人地
香港仲唔立即取消安心出行、疫苗針卡等侵犯人權劣政? 係咪有人別有用心想製造顏色革命?
中央直接落order叫payme交資料咪得
香港想搞港獨?仲保留安心出行
零政治智慧,以為一味靠硬就掂
Pet lo: 共存只係歐美抗疫失敗好聽嘅借口

而家比主人兜把摑
慣你老母
次次都覺得好撚煩
payme係米真係咁多人有??
GDP成功清零結束
人民領袖鄧炳強
結論

大陸政府會仲會怕左人民

香港政府只會怕左中央

香港人,wfc
本撚書大蟈戰疫出咗版但完全係小說兼大恥笑笑話

雜種你條仆街冚家鏟,又話咩東升西降、匪共特色民主道路、以舉蟈體制清零政策救人民,用以今日可永做皇帝永續領導,結果卻只因為比嗰小部份收外國勢力錢嗰班刁民韮菜示下威及為咗小小經濟困難,就跪低放棄動態清零,決意10億人放棄動態清零兼將共趁黃泉,屌你老母齊心臭化閪及屌你老豆習仲勛爛屎忽啦

仲話乜撚嘢民族復興蚛蟈夢武統台灣,唔打正契弟食撚屎啦,害撚死人你賤雜種就叻。你死雜種只係拜登及資本主義經濟外國勢力下嘅戰敗者,仲好意思無恥地坐住黃帝個位想對台動武,唔該帶埋你個黨落台啦仆街剷垃撚圾
撕碼易
有香港人舉白紙未?
香港取消埋安心出行,街市門口叫人嘟安心出行嘅人會失業, 有啲保安專叫人嘟安心出行
而家街市冇哂人喺門口啦
會多咗人失業
會多左人失業
政府部門都有保安靜係叫人嘟安心出行
共付黃泉 不了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞