剛剛分手的你,入黎傾下,大家互相扶持好嗎?(238)

1001 回覆
22 Like 3 Dislike
分左手成日諗返以前,同埋好驚再識唔到另一半
Same here 好驚遇唔返一個佢咁既soulmate
所有野係咪整定成日覺得好苦
我覺得係我自己親手做成 所以我只有無盡既悔意 唔知你果邊點
對方一手做成
咁呢啲唔到自己控制真係冇計 佢係做錯事既話 咁咪放大佢個錯 逼自己有理由咁放底佢?
成日諗如果佢生性啲,而家大家都好地地洗咩搞到咁慘
唔覺得可惜咩?
是情是愛是緣是痛 今日我卻竟都不知道
中學一齊左兩年幾 因為我掛住同朋友放學打機 忽略咗佢 令佢孤單 所以有第三者
相隔6年後 2017年我有幸同返佢一齊 一齊返左6年 同居左5年 大家嘅生活變到好悶 但放工返黎見到大家都仲會有開心嘅

我個人好冇安全感 一齊返到而家 都仲會check佢手機 大家set左大家gps 佢係一個好就得我嘅人 咩都冇所謂
所以呢6年 我點check 點管佢 佢都ok

直到呢一兩個月 真係feel到佢淡左 上星期四 我攤開個問題黎傾 我好自私咁逼佢比答覆我 所以我即刻搬左出黎 佢有開口叫我唔好搬 好擔心我突然間冇地方住 當我屋企人咁關心我

直到今星期一 我忍唔住搵佢 佢都有講過想冬至我去同佢屋企人親戚食飯(每年都有去) 咁今日我就買左束花去接佢收工
一見到 佢都仲有啲開心 但後尾傾傾下就變成分手

佢同我講 其實佢一直唔鐘意比人check手機 甚至乎係好反感 一直唔鐘意比人管住
呢個星期佢發覺原來冇左我 都可以好好生活 照舊返工放工ot做嘢 係呢個星期入面 佢話佢醒覺左 發現原來自己一直啞忍左6年 講到好辛苦咁

我最後有問佢 可唔可以比次機會我地呢8年嘅感情 試下一齊返1個月?1個月後唔得 再真正分手 佢話 呢刻唔想住喇

好後悔一直以為好穩定 咩都hea
好後悔一直以為佢想比我管 比我check 覺得自己咁冇問題
好後悔個晚執嘢走 做得咁決絕 咁自私
我知道以後都搵唔返個咁match嘅另一半了

佢真係我嘅全部世界 冇左佢 我真係撐唔到落去 我會覺得 我人生嘅意義 就係為左佢
而家冇左佢 仲有咩意思?
同埋我知道時間會沖淡一切 但與其辛苦咁耐 不如一了百了吧
我都係⋯特別年紀越嚟越大⋯
越冇信心啊
唔知你嘅故事係點,但我覺得一隻手掌拍唔響
所有野都講大話原來自己有女朋友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞