痔瘡痛到仆街,求救

56 回覆
1 Like 1 Dislike
有咩飲食方法可以減輕痛楚....
利申我係痛到連野都唔想食
飲多d水最重要,要食菜但唔可以食太多,太多纖維痾果時好痛

唔好食熱氣野,辣野是基本,食多d蕉排便順暢d冇咁痛

平時我都有
但平時係完全冇感覺
但今日突然痛到仆街

你D痔瘡生係個口到?

痛到坐立不安
然後就直頭唔想食野
藥房買anusol ointment
外用
想問飲羅漢果水得唔得
外用

用一晚即刻搞掂,萬寧屈臣都有
做手術割左佢
認真,搽藥膏時
用啲綿花,上滿啲藥膏
再推入屎眼入面
效果會好過就咁搽
唔洗膽心會拎唔返
因為你一痾屎佢就出返黎

利申,複合痔 10 年,堅持唔做手術

睇醫生啦
多謝各位
我睇下有冇上面隻藥塞賣先

睇醫生啦

聽朝一早去旅行
外用

睇醫生都係開呢隻, 喏係藥房買過$38/盒, 如果樓主話痛到抽筋, 冇用, 要食消炎藥

我試過, 呢隻無撚用. 用過幾盒除左止痕, 止痛外, 粒痔瘡無變化. 反而呢隻馬應龍真係好堅, 見粒痔瘡真係越縮越細 (有D女用黎縮眼袋 ). 華潤堂有但貴, 成 4x 支, 大陸買先10蚊支左右, 用兩星期開始會 feel 到粒野縮細左.

外用

睇醫生都係開呢隻, 喏係藥房買過$38/盒, 如果樓主話痛到抽筋, 冇用, 要食消炎藥

我試過, 呢隻無撚用. 用過幾盒除左止痕, 止痛外, 粒痔瘡無變化. 反而呢隻馬應龍真係好堅, 見粒痔瘡真係越縮越細 (有D女用黎縮眼袋 ). 華潤堂有但貴, 成 4x 支, 大陸買先10蚊支左右, 用兩星期開始會 feel 到粒野縮細左.

但我已經買左
試下先
塞左兩日,雖然冇咁痛 但感覺仲係好腫好脹

你應該係柯到屎眼突左出黎
腫到痛

柯完沖涼用手推返入去
就唔痛

醫生話呢世都係咁
嚴重先要做開刀手術....

以後食野要注意, 要令到便便軟身d, 唔好咁大力柯
唔係出血似女人M黎咁

利申: 做過來橡根扎小手術, 但無用, 札完忍唔到即柯

腫到痛

柯完沖涼用手推返入去
就唔痛

醫生話呢世都係咁

唔係出血似女人M黎咁

但佢係塞入去,行兩步路自己走番出黎
呢d情況係咪搵醫生割左佢好d
我明白果種痛
瞓喺床都痛到流眼淚,莫講話行路
唯有浸藥/塞藥/食止痛無限loop
要成個禮拜先至無咁痛
記得keep住食大量菜同生果

腫到痛

柯完沖涼用手推返入去
就唔痛

醫生話呢世都係咁

唔係出血似女人M黎咁

但佢係塞入去,行兩步路自己走番出黎
呢d情況係咪搵醫生割左佢好d

試下夜晚柯完沖涼
再塞返入去
洗乾淨d
先去訓
我去睇政府普通科
醫生開藥塞同藥膏
兩樣一齊用黎消腫
以後要好小心柯屎咪咁大力

真係好嚴重就割啦
好影響日常生活
去割啦
其實有左之後係咪冇得縮番到0?
即係永遠都會凸少少只係冇咁明顯?
不過唔痛就當好番咁解??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞