美斯 vs 麥巴比,邊個難mark d ?

191 回覆
478 Like 85 Dislike
我喺#40都有講到
why not both
美斯 尼馬嗰種扭波中路突波 大威脅啲 硬食牌攬/剷有機會停到
包皮 巴爾嗰啲邊線硬爆你 一推過咗就無 不過防線拉後啲無乜空位就做唔到
2012年8月22日
(綜合報道)(星島日報報道)阿根廷前鋒美斯早前於國際友誼賽作客3:1擊敗德國之戰,穿上配有晶片的特製球鞋比賽,錄得首五米時速達到二十公里,比起牙買加百米飛人保特更快! 美斯在該仗所穿的特製球鞋,可以統計到美斯的跑動數據,顯示他全場跑了八點四九公里,衝刺了四十四次,其引球最高時速可達到三十點七一公里,折合每秒八點五三米,推算下去他引球跑100米只需11秒7。另一更驚人發現,美斯只需五米距離便可提速至每小時二十公里,比起保特創世界紀錄時頭十米時速十九公里還要快。 網民對於美斯被指快過保特並不奇怪:「這個不奇怪,因為美斯個子矮,體重輕,因此加速快。最高速和後程保持速度才是高人的優勢。」

全盛美斯 提速快過保特
咁就唔係一齊mark 唔到啦
all in all messi 難mark d
但美斯23 歲都唔係全盛...
美斯根本無得mark,比條毛
美斯啦
包皮嘅優勢係爆發力屈速
美斯次次都俾3 4個攔住仲護到波/扭返上前
唔爆嘅包皮俾人圍就未必處理到
而家最接近全盛美斯嘅中場係邊個?
而家老斯 連波蘭佬都過唔到
老墨澳洲都唔叫汨巴士?
通常球員嘅全盛期係 28-32
唔好講美斯啦 麥總連全盛朗都未勁得過啦
麥總兩個夾佢都可以廢一半武功
小花最癲真係可以搵幾個黎圍佢都畀佢扭過晒
呢兩場就係你地口中嘅破密集?
Sick ball

95 passing
95 shooting
95 dribbling
95 speed

而家嗰啲一係快,一係小範圍盤扭技術好,一係killer pass勁,一係射術好兼有遠射
4範有兩個已經屈機
有三個已經搵唔到
仲邊有人有齊4個
肯定係美斯,mark佢好易自己仆街,俾人笑到面黃,包皮最多唔夠佢跑,冇計架喎
華爺爺過唔到你啦
包皮淨係識屈速度
美斯控波帶波順到仆街 一定會開到私家路

高下立見
姜逼mark人好勁
咁都要搵位入 到底鏡對你做過啲咩
咁你心目中有邊個破到密集
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞