孫興民今晚入唔入到波?

74 回覆
12 Like 105 Dislike
孫興民為備戰世界盃,留力多時,只有2場對榜尾球隊既賽事出盡奶力刷入球數字,加上韓國係世界盃抽埋烏拉圭同迦勒呢D老弱殘兵隊伍,當大家以為韓國即使未必夠葡萄牙踢,都坐二望一夠出線,同孫興民會大爆發既時候,孫興民竟然連續2場留力,呢個玩法係大家事前完全無諗過既,我都幾佩服孫興民既膽色同勇氣,唔怪得知佢做到亞洲球王。

言歸正傳,雖然韓仔連續兩場失分,但大家係呢隊波身上係睇到無窮既潛能,係打少孫興民一個既情況下,首戰控制戰局賽和烏拉圭。第2場對住32隊波排名最低既超級弱旅迦勒,直頭係讓半臂,係收起孫興民同金承奎以9打11既情況下,靠韓國夏蘭特單拖連入兩球一度追平2比2,可惜以寡敵眾,最終僅敗3比2 。

不過韓仔仲有機會出線,今晚超級弱旅迦勒輸就輸硬,睇下輸幾多球,韓仔只要做好本分入多幾球贏波就有機會出線。葡仔經已出線,今晚必定收起部分主力留力淘汰賽,但葡萄牙孫興民話哂都係最後一屆世界盃,為左爭取入球,今晚無正選都會後備落場,咁葡仔到時就真係打少件,呢個仲唔係孫興民刷入球帶領韓仔贏波晉級既大好機會咩

雖然韓國網民已經對孫興民留力既表現極為不滿,但韓仔食粥食飯都係睇孫興民,英雄總會係最後一刻先會現身拯救家園,今晚孫興民用入球說話,一己之力carry哂全國,呢鑊無得傾啦

你地又覺得孫興民今晚入唔入到波呢?

入到啦

入條毛咩佢
新post留名
禁錯
身陷死亡之組,面對2支前世界盃冠軍都能夠後上出線,仲要係首名,成件事實在係太勵志。

擁有亞洲球王孫興民,同組隊手老既老,殘既殘,弱既弱,今晚仲要對住提早出線鐵定留力既葡仔,完全睇唔到孫興民有入唔到波既可能
完場同c朗合照慶祝一場出線

一齊J下jisoo先啦
完全無問題
唔要啦,留返俾亞洲球王
jisoo就有得佢入
就算入波都係曹圭成入啦
孫興民場場腳軟
係過氣亞洲球王

3000分好快就會取代佢
孫興民入唔到
孫興敏入到
關鍵時刻始終要靠亞洲球王
我地孫興民有英超神射手
今季白禮頓奪冠
三千分自然成為亞洲第一人
等睇俾人炒3:0
南韓有希望出線嗎?
佢打個位難D喎
有既....不過一定要贏葡萄牙 再睇埋另一邊
葡萄牙輸的話 是不是變次名了?
唔會
開始欣賞樓豬反孫個種毅力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞